9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

НОВИНА: Слави се връща в голямата политика, ИТН влиза в следващия парламент

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Опитът, който добихме в предишните парламенти, ни показа, че парламентарната демокрация е изчерпана, заяви пред Нова телевизия бившият депутат от редиците на „Има такъв народ” Станислав Балабанов.
По думите му идеята за президентска република, за каквато от партията на Слави Трифонов заговориха и събират подписи, е „една от мечтите на демократичната общност”.

Балабанов обясни, че ИТН е поръчала проучване за нагласите на българите по темата на третата в света социологическа агенция. Резултатите показали, че 53% от участниците в анкетата искат референдум.
Според проучването, след предстоящите избори резултатът на ИТН ще е 8,5%. „Ние не просто ще бъдем част от 49-ия парламент, а ще играем основна роля в него”, подчерта Балабанов.

Само преди ден Слави обясни, че не е водил никакви разговори с президента Румен Радев за референдума за смяна на политическото управление.
„Откакто той е президент може би веднъж съм се виждал с него. Референдумът е наша отдавнашна идея, която касае нашата представа за мажоритарни избори“, заяви на пресконференция лидерът на „Има такъв народ“.

Проверка по рама

Той подчерта, че Радев „не знае за тази цел, няма никакво участие, той си води президентството, ние си водим това, което ние решаваме, че е правилно“.
На въпрос ще се коалират ли с някоя партия на предстоящите избори, Трифонов заяви, че ИТН няма да участват в коалиция. „Ако влезем в следващ парламент, ще направим всичко възможно той да бъде работещ този път“, допълни той.

Материалът НОВИНА: Слави се връща в голямата политика, ИТН влиза в следващия парламент е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ