14.7 C
София
неделя, април 14, 2024

Новина в Narod.bg: Новият шеф на митниците Петя Банкова е роднина на шефа на НАП Румен Спецов?

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Новоназначеният шеф на Агенция „Митници” Петя Банкова е роднина на шефа на НАП Румен Спецов, твърди пред Narod.bg източник от родния град и на двамата висши началници – Добрич.

Идеята за обединение на двете приходни агенции в една мегаструктура предизвика размествания – финансовият министър Асен Василев назначи досегашния директор на Агенция „Митници“ Павел Тонев за свой съветник.

Той ще подпомага работата по създаването на единната приходна агенция. За целта вече е формирана работна група, която до месец ще разполага с детайлен дизайн на това как ще изглежда бъдещата единна приходна агенция. Самото преструктуриране обаче ще отнеме време. 

Така митничар №1 стана досегашният заместник изпълнителен директор на ведомството Петя Банкова.

Проверката ни показа, че тя е била директор на НАП в Добрич между 2005 и 2009 година, където се е засякла със Спецов за близо 2 години, тъй като в периода от 2001 г. до 2006 г. той е работил именно в Териториална дирекция на НАП – Добрич.

Проверка по рама

През ноември 2009-а Петя Банкова е освободена от шефския пост, според самата нея уволнението ѝ било политическо.

Източникът на Narod.bg от Добрич е убеден, че Петя Банкова и Румен Спецов са братовчеди, което не пречи на работата им, тъй като и двамата са професионалисти.

Материалът Новина в Narod.bg: Новият шеф на митниците Петя Банкова е роднина на шефа на НАП Румен Спецов? е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ