20.2 C
София
вторник, юли 16, 2024

НОВИНА в Novinite-Dnes.eu: „Величие” саботират 50-ото Народно събрание, отказват клетва

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Партия „Величие”, която се превърна в сюрприз на изборите 2 в 1 на 9 юни, обмисля да продължи с провокациите, като саботира съставянето на 50-ото Народно събрание, научи ексклузивно Novinite-Dnes.eu от свои хора около лидера Николай Марков.

Новоизлюпените политици от ПП „Величие” планират да не положат клетва в парламента при съставянето на 50-ия парламент. Така политическата система на България ще бъде поставена в юридически напълно непозната територия, изходът от която може да се окажат поредни предсрочни избори, коментира юристът пред Novinite-Dnes.eu.

Според представители на „Величие” причината да саботират парламента била кражбата на около 136 000 гласа, която партията разкрила през свои канали в „Информационно обслужване”.

Междувременно дойде и първият трус в новата партия – един от 13-те нейни депутати се отказа от депутатското си място. Това е Кристиан Малинов Карабельов, избран от Смолян. Той е изпратил писмо с отказа си до Централната избирателна комисия.

В Смолянско партията на Ивелин Михайлов и Николай Марков спечели 903 гласа, а Карабельов – 278 преференции. След вота пред местни медии той призна, че изобщо не очаквал партията да вкара човек от района, но приел да е водач на листата, понеже припознал идеите ѝ.

Проверка по рама

„Със съпругата ми имаме бизнес, не отивам в парламента за пари, средствата ни са достатъчни за семейството и не отивам в парламента за пари. Дори съпругата ми не е съгласна да се местим в София. Но съм благодарен, че ме подкрепи. Поел съм отговорност и ще я спазя“, обяснява Карабельов пред „Бг вести Смолян“. Занимава се с продажба на електрически колела, а преди е бил управител на СПА хотел.

Мястото на Карабельов ще заеме следващата в листата Лариса Борисова Савова с 45 преференции на изборите.

Материалът НОВИНА в Novinite-Dnes.eu: „Величие” саботират 50-ото Народно събрание, отказват клетва е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ