България

Новина в Новините Днес! Кабинетът изритва любимеца на Баце Пламен Георгиев – Терасата от консулството във Валенсия

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

 

Правителството ще освободи любимеца на Бойко – бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев от дипломатическия пост, който заема в момента – консул на България във Валенсия, научи Новините Днес.

Решението за неговото отзоваване ще бъде взето в първите две седмици на новата година, съобщиха за в. „Галерия“ източници от „Дондуков“ 1.

Срещу Георгиев има няколко сигнала от различни организации. Още през лятото на тази година е имало предложение за освобождаването на Георгиев, но служебният кабинет на Стефан Янев е отложил решението с мотива, че не е събрана информация за неговата дейност в Испания.

Проверка по рама

 

Верандата на Пламен Терасата се оказа напълно незаконна

Пламен Георгиев бе изпратен във Валенсия, след като се разрази скандал около имотното му състояние. Той и съпругата му са купили три имота на цени под данъчната оценка. Много нередовен се оказва и нотариалният акт за тризонета на семейство Георгиеви в столичния квартал „Слатина“.

 

Проверки на община Слатина потвърдиха, че почти 60 квадратни метра навеси върху терасата са незаконни. Бе изготвена и заповед за събарянето му.

Втората проверка бе разпоредена от Йорданка Фандъкова, след като тогавашният шеф на строителния контрол в София Влади Калинов прекрати процедурата по събарянето и заради това бе принуден да подаде оставка. После Калинов стана шеф на ДНСК.

 

Магазин за Акумулатори

Пламен Георгиев се радваше на особена почит при управлението на Бойко Борисов, защото стана консул във Валенсия въпреки ограничените си познания и съмнителния документ за владеене на испански език, както и протестите на живеещите в Испания българи.

Най- шумното дело в кариерата на Пламен Георгиев като прокурор е от 2012 година, когато наблюдава дело за корупция в Агенция „Митници“, по което са подслушвани високопоставени чиновници.

Тогава излезе записът „Мишо Бирата“, в който се чува как премиерът Бойко Борисов нарежда на тогавашния шеф на митниците Ваньо Танов да прекрати проверката в пивоварна „Леденика“ на Михаил Михов – Мишо Бирата, защото е поел ангажимент „да не го закача“.

Именно този отказ на Георгиев да разследва записа стана основен трамплин в кариерата му.
Първо беше заместник-министър на правосъдието в първото правителство на Борисов, после стана шеф на Комисията за конфискация на незаконно придобито имущество, а след нея оглави КПКОНПИ.

 

През това време ГЕРБ се разцепва и губи позиции в Пловдив, Стара Загора и Търговище.

 

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Разпадът на бандата ГЕРБ продължава, научи Новините Днес. След като неуспешният ноемврийски вот бе последван от скандали в СДС и проблеми в структурите на ГЕРБ в Пловдив и Търговище, драмите се пренесоха и в други градове.

Преди няколко дни двамата бургаски съветници на ВМРО развалиха съюза с партията на Бойко Борисов. На старта на настоящия общински мандат двете формации бяха образували обща група в бургаския съвет, но сега Георги Дракалиев и Николай Стоянов предпочетоха да я напуснат, пише в. „Сега”.

 

 

Официалната причина – проблеми при взаимодействието, неподкрепени идеи на ВМРО. Двамата дадоха да се разбере, че вече ще застават и зад предложения на други партии.

Противоречия се появиха и в Стара Загора, при това на най-високо ниво. На последната сесия съветниците от ЗНС не подкрепиха ГЕРБ при ключовото гласуване за закриване на общинското дружество „Обредни дейности“.

Наложи се ГЕРБ да формират друго мнозинство, прокарвайки решението, защото именно партньорството с ЗНС крепи настоящото (председателката на общинския съвет Мария Динева е от ЗНС).

Официално коалицията не е разтурена, но се очакват интересни процеси, защото на национално ниво по-рано през годината ЗНС застана срещу ГЕРБ, съюзявайки се с „Изправи се!..“.

Всички тези случки са следствие от голямото събитие през 2021 г. – падането на ГЕРБ. Без лепилото на националната власт конфигурациите около партията рухват като домино.

Тенденцията ще се засилва с приближаването на местните избори през 2023 г. А разпад има и на други места – в Балчик например стартира още през пролетта.    

 

Материалът Разпадът на ГЕРБ продължава! Доминото повлече Пловдив, Търговище, Стара Загора е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

 

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button