13.8 C
София
събота, септември 30, 2023

Новина в Новините Днес: Васил Божков се бори с онкологично заболяване

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Васил Божков, завърнал се наскоро от принудителна 3-годишна емиграция в Дубай, за което Новините Днес пръв съобщи, страда от онкологично заболяване. Тъжната новина сподели пред наш репортер близък до милиардера, настоял за анонимност.
Засега е ясно, че бизнесменът, който преди дни даде заявка да помогне за изчегъртването на корумпираните от българската политика, се бори с рак на една от най-важните жлези в човешкото тяло – панкреаса.

След пресконференцията на живо във фейсбук в събота в социалните мрежи се появиха слухове за здравословното състояние на бизнесмена. Много хора са забелязали колко тежко диша, колко прежълтял и отслабнал е. Някои даже предполагат, че се прибрал в България, защото е болен.
Сега източникът ни потвърди за болестта, с която се бори Васил Божков.

При онкологични заболявания туморните процеси се характеризират с неконтролируемо разрастване на клетките, тяхната инвазия, проникване в околни структури и метастазиране в други органи. В раковите клетки съгласуването на растеж, деление и разрушаване на клетките, е напълно нарушено, четем в медицинските справочници.
Въпреки че ракът на панкреаса се смята за тежко заболяване, съвременната медицина има добри новини за пациентите: При операции за такъв тип заболяване хирурзите успяват да спасят пациентите или да удължат очакваната продължителност на живота им в случаи, при които преди 10-15 години не можеше да се направи почти нищо.

Проверка по рама

Болестта стана повод за думите му, казани пред съда: „Не се оплаквам, но на 67 години не е лесно в ареста“. Именно с рака на панкреаса се обяснява и нездравият вид на иначе жизнения Васил Божков, не скри информаторът на Новините Днес.
Материалът Новина в Новините Днес: Васил Божков се бори с онкологично заболяване е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ