3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

НОВИНАТА: Ваня Григорова спря кметуването на Васил Терзиев

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Ваня Григорова, която доста съмнително загуби изборите за кмет на София, е поискала от съда да спре предварителното решение, с което Общинската избирателна комисия обяви Васил Терзиев за избран за кмет на София.
Това се разбира от съобщение на Административния съд – София-град (АССГ), с което уведомяват, че в съда е постъпила жалба от Григорова. Кандидатката стигна до балотаж с Терзиев, но го загуби с около 4 хиляди гласа разлика.

Терзиев беше обявен официално за избран за кмет, но все още не е встъпил в длъжност и предстои да положи клетва в понеделник, 13 ноември, пред новосформирания общински съвет.
„Съгласно чл. 1, ал. 1 от правилата за разпределение на делата в АССГ жалбата е изпратена на СИК-Столична за незабавно окомплектоване с административната преписка и изпращането им съда. След постъпване на преписката, ведно с жалбата, незабавно ще бъде образувано дело и разпределено на случаен принцип на съдия. Искането за спиране на предварителното изпълнение ще бъде разгледано незабавно след образуването на делото“, гласи още съобщението на съда.

Произнасянето по искането за спиране на предварителното производство става в рамките на няколко дни след образуване и разпределяне на делото. Разпореждането, с което съдът се произнася подлежи на обжалване. Отделно от това произнасяне тече и делото по същество.
От щаба на Григорова обявиха намерение да обжалват с твърдения, че машинният вот е компрометиран. Причината е, че някои устройства отпечатвали празни или размазани бюлетини, в други случаи за един подаден глас имало разпечатани две бюлетини.

Проверка по рама

Материалът НОВИНАТА: Ваня Григорова спря кметуването на Васил Терзиев е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ