15 C
София
сряда, април 17, 2024

НОВИНАТА! Васил Божков прави партия ЦЕНТЪР

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Задържаният под домашен арест бизнесмен Васил Божков обяви в сряда създаването на своя нов политически проект, който ще се казва Национално движение ЦЕНТЪР.

“Вчера (вторник-б.р.) бе регистрирано национално движение ЦЕНТЪР. То ще обедини всички, които искат България да продължи да съществува и нацията ни да не изчезне. Следващата седмица ще ви го представим“, коментира Божков във Фейсбук.

Създаването на новата партия бе анонсирано от хазартния бос още в средата на януари, когато той беше разпитан от полицията за убийството на Алексей Петров. Тогава Божков обяви, че действията на полицията са политически натиск срещу него, защото той смята да започне нов политически проект.

Предишният политически проект на Васил Божков „Българско лято“ бе изоставен в края на 2021 година, след като партията бе ударена от наложените от САЩ санкции по глобалния закон “Магнитски“.

Българските банки отказаха на партията да открие сметка, защото тя бе директно включена от САЩ в санкционния списък заедно с Божков.

Проверка по рама

ЦИК не допусна „Българско лято“ до вота, защото партията не е представила задължителното удостоверение за актуална банкова сметка. Формацията обжалва решението, но не успешно.

Материалът НОВИНАТА! Васил Божков прави партия ЦЕНТЪР е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ