България

НОВИНИ Бойко Атанасов: ВСС показа, че действа като корупционно перпетуум мобиле

Игра на Богове -Възходът на падението
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Днес Висшият съдебен съвет показа, че няма да спази закона. Същата процедура беше задействана спрямо мен. Къде е разликата? Показват, че действат като едно корупционно перпетуум мобиле. Иван Гешев получи корупционна индулгенция от това мнозинство във ВСС.

Това заяви в предаването “Алтернативата” бившият следовател Бойко Атанасов.

Поводът за коментара му е днешното решение на Висшия съдебен съвет, който отказа да стартира процедура за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев от поста. Искането бе внесено от служебния правосъден министър Янаки Стоилов по повод внесен от вътрешния министър Бойко Рашков доклад. В документа има доказателства, че главният прокурор не само е уронил престижа на съдебната власт с действията си, но освен това е извършил и престъпления. По време на продължилите 6 часа дебати във Висшия съдебен съвет обвинител №1 определи доклада като “юридическо нищо”, в което липсват факти.“Крайно неприятно ми е като магистрат да виждам този процес и събития, които се разиграват в момента в прокуратурата. Висшият съдебен съвет още в самото начало, прокурорската колегия и твърдото мнозинство в нея започна дейността си по този начин. Очевидно ще приключи така. Това е недобър за съдебната система начин, който е в услуга на политическото статукво, което постепенно си отива. Обслужват едни други цели и интереси. Очевидно това мнозинство е готово на всичко, за да запази благоразположението на прокуратурата и да бъдат недосегаеми в един доста продължителен период от време”, посочи Бойко Атанасов.

По думите му това показва, че правоохранителните органи по никакъв начин не работят така, както би трябвало и се създава впечатление за институционална криза. Според Атанасов правосъдието се отказва и се дава на приближени олигарси.

“Може да се каже, че имаме произвол, в който участват определени високостоящи прокурорски началници”, коментира още Атанасов.

Проверка по рама

Коментари

Коментара

loading…
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Диета без глад

Back to top button