13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Новините Днес беше пръв: Иван Гешев прави партия!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Главният прокурор Иван Гешев, когото много политически партии си правят кампанията като го припознават за основен проблем на съдебната система, най-вероятно ще прави политическа партия, говори се упорито в юридическите и магистратските среди, пише в последния си брой в. „Филтър“.

Само в Новините Днес: Иван Гешев прави партия с избиратели на ГЕРБ, вече е във война с Бойко

Новините Днес, обаче, отново беше пръв – още на 21 октомври 2022-а съобщихме за идеята на прокурор №1 да оглави своя политическа сила, с която да се изправи пред утвърдените партии на статуквото ГЕРБ, ДПС и БСП.

За ужас на бившите управляващи потенциалното оглавяване на политически проект от Иван Гешев ще означава много, много сериозни проблеми за Бойко Борисов и неговото криминално обкръжение.

Проверка по рама

Проектът на Гешев, разбира се, ще се случи при евентуално приемане на закона на Крум Зарков, който допуска главният прокурор да бъде разследван и отстраняван при определени хипотези. Преди време дори ГЕРБ и лично Бойко Борисов заявиха, че биха дали рамо на такъв закон, който да даде ход на прословутата съдебна реформа.

В същото време Иван Гешев демонстрира засилена активност напоследък, често дава публични изявления, а през миналата седмица обяви на пресконференция, че имена на заплашвани магистрати и съдебни служители са били открити в списък на обвиняем за участие в престъпна група, който бил озаглавен „Вредители за уволнение“.

„Мафията, симбиозата между криминални авторитети, осъдени лица и такива, издирвани от Интерпол, да ги наречем най-общо – известни на обществото лица и организации, заедно се борят срещу институциите, срещу държавата, в противоречие с интереса на хората“, заяви Гешев.

Източници на „Филтър“ твърдят, че главният прокурор е изнервен от неспиращите атаки срещу самия него, както и институцията, която оглавява, и се чувства предаден от много политици. Затова планирал да създаде политическа формация, за която се твърди, че ще е консервативна и с патриотичен уклон.

Възможно е и преди да напусне поста, Гешев да подкрепя, без да се афишира, такава партия, която да се яви още на евентуалните избори през есента. Източниците на „Филтър“ твърдят още, че Гешев има подкрепа от определени кръгове в Израел и най-вероятно те ще дадат рамо и на новия му политически проект.

Материалът Новините Днес беше пръв: Иван Гешев прави партия! е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ