7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

Новините Днес беше пръв: София отива на избори

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Политическата криза се задълбочава. На заседанието на СОС колегите от ПП-ДБ 24 пъти отказаха да станат ръководители на някои от комисиите. Борис Бонев даде тон. Ние им предложихме места за председатели и заместник-председатели.

Първият човек, който отказа, беше Борис Бонев. Това беше постановка, защото над 20 пъти отказаха различни позиции и накрая не знам как размислиха и поеха ръководството на три комисии. Тази аматьорщина трябва да спре“, заяви пред bTV заместник-председателят на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ.

Първо в Новините Днес: Нови предсрочни избори в София, гласуваме на 9 юни

„Кметски избори най-вероятно ще има нови в София с оглед на данните за злоупотреби, които има от съдебните експертизи”, обясни Георгиев, с което потвърди новината на Новините Днес, че столицата върви към нови избори, които вероятно ще са заедно с евровота на 9 юни.

Проверка по рама

ПП-ДБ-СС благодариха на ГЕРБ за адекватното, зрялото и отговорно отношение към града, защото избрахме техния председател, въпреки, че нямат мнозинство и имат 34% от гласовете. Това стана в 2 часа. Отлагаше се с 4 часа започването на второто заседание, защото за да заработи СОС трябва да изберем не само председател, а и комисии, които гледат преписките. В 22 часа вечерта колегите бяха много недоволни и напуснаха вкупом залата“, добави Георгиев.

„Спасихме София от „спасителите на София“ за това избрахме техен председател, нещо което не беше лесен избор. Това се налага, защото градът е в хаос и няма кой да контролира кметът и това как той харчи общинския бюджет“, каза той.

Три месеца те (ПП-ДБ-СС) не успяха да формират мнозинство. В крайна сметка, и с изключителната намеса на Борисов, направихме (от ГЕРБ) изключителен компромис временно до юли да изберем председател, за да отпушим всички важни решения, допълни Георгиев.

Материалът Новините Днес беше пръв: София отива на избори е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ