19.6 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Новините Днес беше пръв: Васил Божков каца в 15,30 ч.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков  се връща в България. Божков обяви, че каца в София около 15;30ч. днес. Новината съобщи първо Новините Днес още в сряда.




ПЪРВО в Новините Днес: Васил Божков се връща в петък, арестуват го за 72 часа

„Днес се прибирам. След всички пречки, които Гешевата прокуратура и другите инструменти ми създадоха. Ще кацна в София около 15:30.“ написа във фейсбук Васил Божков.      

Срещу Божков има 11 обвинения. Основните са, че от януари 2014 г. е ръководил престъпна група за принуда, изнудване, длъжностни престъпления, пране на пари и търговия с влияние, опит за подкуп.




Още на 16 май т.г., намиращият се в Дубай бизнесмен поиска да се върне като защитен свидетел срещу Борисов.  „Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Има защо да се страхува. Готов съм да се върна в България като защитен свидетел“, написа тогава Божков.  Ден по-рано, бизнесменът, който дълго време не се беше обаждал отдавна от Дубай, обяви във „Фейсбук“ по адрес на Иван Гешев: „Понякога разкаялият се грешник може да бъде по-ценен от светец“. Той направи това минути след брифинга на Гешев, на който тогавашния гл.прокурор отказа да подаде оставка.

Божков живее в Дубай вече трета година и е с повдигнати задочно 20 обвинения по 4 дела. Според прокуратурата по тях са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена е и молба до ОАЕ за екстрадицията му, както и още четири молби за правна помощ. Последната – да се яви пред българските разследващи, е от този януари. 




Материалът Новините Днес беше пръв: Васил Божков каца в 15,30 ч. е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес




Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ