17.7 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Новините Днес до КПКОНПИ: Кметът на Перник Станислав Владимиров даде пътните ремонти на „наша фирма“ – далаверата върти пастрокът на Денислав Захариев (ДОКУМЕНТИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Поредна криминална схема в Перник с участието на кмета Станислав Владимиров, която трябва да влезе в обектива на КПКОНПИ. С подписа на гладоначалника, който е и възложител на източването на парите, пътните ремонти в областта са дадени на доведения баща на шефа на ОбС-Перник Денислав Захариев, разкри източник от общината само пред Новините Днес.
Проверката не личи подсказва, че получава солидни пари от обществени поръчки. В социалната мрежа се посочва че фирмата се занимава с недвижими имоти. Историята обаче е далеч по-криминална. „АБЦ инженеринг“ е собственост на Атанас Додунчев – доведен баща на председателя на общинския  съвет от ГЕРБ в Перник Денислав Захариев.

Денислав Захариев е основен играч в схемите в Перник

Макар да нямат кръвна връзка, Додунчев е женен за майката на Захариев. А справка в Агенцията за обществени поръчки показва, че фирмата далеч не се занимава само с продажба на имоти. През последните години тя активно печели поръчки и за.. пътна поддръжка. Само един от договорите е на стойност близо 250 000 лева без ДДС.
Кратка справка  във финансовото състояние на фирмата показва, че престоят на доведения син в местната власт се отразява доста добре на бизнеса на бащата. През 2015 и 2016 година фирмата търпи доста сериозни спадове на оборотите. Това обаче се променя през 2018 и 2019 – първите две години от мандата на Захариев като общинар. През първата ръстът е с над 7 на сто, а през втората вече с над 10.

Това обаче не е първият проблем на Захариев с конфликт на интереси.
КПКОНПИ е погнало председателя на групата на общинарите на ГЕРБ. В качеството си на общински съветник пробитият Денислав Захариев предлага еднолично и най-безцеремонно своята леля – Валентина Страхилова (сестра на неговата майка) да заеме длъжността „финансов контрольор“ на градското дружество „Общински гори“ – Перник.

Проверка по рама

Принципал на същото дружество е Общинският съвет Перник, тоест той я предлага, назначава и същевременно контролира. Валентина Страхилова заема тази длъжност до ден днешен, а Захариев от повече от половин година е и председател на ОБС-Перник.
По правилник за длъжността, която заема се полагат три минимални заплати – или около 2400 лева. Така лелята на практика получава повече от членовете на Общинския съвет в града, разказват наши източници. Както вече ви разказахме обаче тази длъжност и заплаха по-висока от средната работна дори за София, а да не говорим за перник, не са достатъчни за лелята. „Властелина на Перник“ сега се опитва да помогне на леля си да заеме длъжността заместник-областен управител на Перник.

Материалът Новините Днес до КПКОНПИ: Кметът на Перник Станислав Владимиров даде пътните ремонти на „наша фирма“ – далаверата върти пастрокът на Денислав Захариев (ДОКУМЕНТИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ