22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Новините Днес до Лаура Кьовеши: Арестуваният кмет е ангелче пред управника на Петрич Димитър Бръчков – ето 3 причини да го окошариш на мига

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Ало, европрокурор №1 Лаура Кьовеши – арестуваният по твоя заповед и вече освободен от килията срещу 10 000 лв. гаранция кмет на Генерал Тошево Валентин Димитров е истинско ангелче пред криминалните безобразия на петричкия градоначалник Димитър Бръчков.

От пресофиса на Кьовеши вчера се похвалиха с първия арестуват кмет във връзка с разследване за измами със субсидии, свързани с проект за увеличаване на енергийната ефективност на социални жилища.

Става въпрос за грант, получен от община Генерал Тошево по проект за увеличаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради, финансиран от Европейския съюз, на стойност 169 000 евро (около 330 000 лева). За изпълнението на проекта е привлечен частен подизпълнител.

Щом БСП кметът Валентин Димитров търка арестантските нарове за схема за 330 бона, какво ли чака управника на Петрич?!

Проверка по рама

Екипът на Новините Днес предоставя 3 причини на Лаура Кьовеши за незабавния арест на Димитър Бръчков с готовност да предоставим още 33, придружени с документи:

1. Измама със саниране сградата на общината- над 800 000 лева, като енергийният клас на зданието НЕ СЕ ПОВИШИ, поръчката е опорочена според решение на Върховния административен съд, който глоби администрацията на Бръчков с 80 000 лева, естествено, за сметка на данъкоплатците.

2. Ремонт на несъществуваща сграда „Музей“. Всъщност, ремонт няма, какъвто трябваше да се извърши съгласно европейската програма. Вместо това имаме ново строителство, което програмата не позволява, за което имаше дори множество репортажи по национални телевизии. Резултатът е плачевен- разследване на OLAF и 1,5 млн. от джоба на данъкоплатците. По тази схема очаквайте специална публикация.

Димитър Бръчков с поредната пиар акция в музея, за чиято декорация официално похарчил 9000 лева, тепърва ще се установи каква е истината

Само за зелената декорация в Историческия музей са отчетени 9000 лева, колко е реалната стойност ще каже Лаура Кьовеши.

3. Ремонт на читалище „Братя Миладинови“ за 4,5 млн. лева, който все още върви. Резултати има – боядисани лястовичи гнезда и все още неуточнена сума на присвоявания.

Очаквайте нови разследвания за сенчестия кмет на Петрич Димитър Бръчков само в Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Материалът Новините Днес до Лаура Кьовеши: Арестуваният кмет е ангелче пред управника на Петрич Димитър Бръчков – ето 3 причини да го окошариш на мига е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ