19.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Новините Днес до прокурор №1: Ало, Сарафов, пак дремеш – Димитър Бръчков строи незаконно в центъра на Петрич (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Пореден сигнал на Новините Днес до изпадналата в будна кома прокуратура на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов – кметът на Петрич Димитър Бръчков кандидатства за награда “Незаконен строеж на годината”, докато държавното обвинение си чопли в носа.
Борислав Боби Сарафов дреме с широко затворени очи, когато става дума за престъпления на политици като колумбийския нос Димитър Бръчков

Борислав Сарафов, който сипеше щедри обещания за нов модел на работа на прокуратурата, очаквано изпадна в ступор, щом седна в удобния стол на Иван Гешев. Вместо да дреме в очакване да бъде избран на поста прокурор №1 за постоянно, Сарафов може да свърши нещо полезно за петричани,

ето малко информация, ако иска да си заслужи заплатата от 15 000 лева на месец:
Незаконният строеж на метри от центъра на Петрич е в имот с идентификационен номер УПИ I -602.3038 кв. 104 по плана на гр. Петрич с издадено строително разрешение №17/14..02 2022 г., е в категорично нарушение на Закона за устройство на териотриятаУТ), научи Новините Днес от свои хора в общината.

Дори според ДНСК строежът на кмета Димитър Бръчков, който няма да се измъкне от Европейската прокуратура, въпреки нежеланието на българската да го разследва, представлява „нарушения на ЗУТ и са толкова съществени, че не е възможно въобще да се издаде разрешение за строеж“.
Незнайно защо обаче петричкият градоначалник заставя главният архитект да издаде такова разрешение, а и лобира пред институции като РДНСК Благоевград за потулване на закононарушенията.

Проверка по рама

Безобразията на този „ентелегент“ са обида за Петрич

Собственоръчно Бръчков разрешава сградата да се построи за сметка на тротоар и създава затруднение за достъп на МПС-а със специален режим на движение.Говори се, че услугата е срещу тлъста сума от мастит бизнесмен с белгийски произход, развиващ транспортен бизнес.
ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО

В удобрения ПУП с графична част е предвидена сграда с височина 10 и 15 м, разположена свободно в имота с необходимите по ЗУТ отстояния. В действащия ПУП не е предвидено изграждане на допълващо застрояване. Според издадената от главния архитект на община Петрич скица виза за проектиране, съответстваща на ПУП, утвърден от Общинския съвет, също не е предвидено допълващо застрояване.

Изготвените строителни книжа пък не съответстват на ПУП-а и скицата виза за проектиране. Въпреки всичко фирмата за надзор „Експрес Консулт – Благоевград“ ЕООД изготвя доклад за съответствие с неверно съдържание, без да отбележи различията между ПУП, скица виза за проектиране и строителните книжа.
Главният архитект на община Петрич Бойко Котев също „случайно“ не забелязва различията, при което започва процедура по удобрението на строителните книжа и издаване на строително разрешение №17/14.02.2022г., което не съответства на ПУП и скицата за проектиране което представлява нарушение на законовите разпоредби на ЗУТ и са дотолкова съществени ,че не е възможно и не трябва да се издаде строително разрешение.

Всички тези нарушения – случайно или не, не са констатирани и от последвалата служебна проверка по чл. 156 от ЗУТ на РДНСК гр. Благоевград. Това нарушение не е отбелязано и в доклада за съответствие на независимия надзор „Експрес консулт Благоевград”. Образувана е дисциплинарна проверка и в РДНСК Благоевград. Престъпленията, обаче, са констатирани от ДНСК София и оттам препращат протокола на Окръжна прокуратура в Благоевград.

Магазин за Акумулатори

Видно е, че въпреки всички нарушения строежът, който е четвърта категория и е в компетентноста на сенчестия кмет Димитър Бръчков, въпреки жалбите, сигналите и протести на жителите от квартала, строителството не е спряно и от страна на кметство Петрич не са предприети никакви действия за отмяна на строителното разрешение.
Очакваме заспалата прокуратура на и.ф. Борислав Сарафов да си отвори очите, да защити интереса на жителите и да разнищи срещу какво Димитър Бръчков допуска такова драстично погазване на закона, завършва сигналът до Новините Днес.

Материалът Новините Днес до прокурор №1: Ало, Сарафов, пак дремеш – Димитър Бръчков строи незаконно в центъра на Петрич (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ