32.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Новините Днес отново точен: Мустафа Емин хвърли оставка

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Поредна прогноза на Новините Днес се сбъдна – наглият съветник на Тодор Тагарев – Мустафа Емин, подава оставка, за да не бъде уволнен.

Очакваната от цяла България новина Емин съобщи през своя фейсбук:

Подавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тагарев, за да се прекрати атаката срещу него и правителството. Ще защитя името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията ми с персонала в болница „Пирогов“ в съда, като съм благодарен за помощта на лекарите и сестрите и не приемам обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки“, написа съоснователят на ДБ от Рибново в своя фейсбук профил.

Първо в Новините Днес: Уволняват бесния съветник на Тодор Тагарев! Мустафа Емин аут заради вота

Проверка по рама

От няколко дни се обсъжда и проверява неговото поведение от 28 август, когато е завел детето си в болница „Пирогов“. Според информация на директора на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров от днес той три пъти е прекъсвал лекарски екип, който в противошокова зала е спасявал живота на дете, с искане да се обърне внимание на сина му.

Твърди се, че е заплашвал с уволнения екипа. До момента проверката на „Пирогов“ не откри нарушения на работещите в болницата. Случаят се разглежда и от етичната комисия на „Демократична България“. Министърът на отбраната Тодор Тагарев пък обяви, че все още липсва достатъчно информация и факти, за да вземе решение дали да отстрани Мустафа Емин.

„Замразявам“ участието си в Националния съвет на „Да България“, важно е проверката да бъде безпристрастна. Благодаря на подкрепата от семейството ми, приятели, колеги и стотици български граждани, които ценят истината и човешкото достойнство и не приемат начина на моето оклеветяване“, написа още Емин.

МНЕНИЕ в Новините Днес: Ало, сглобката, изритайте простака Емин, да не дойдем да ви разглобим

Малко преди Емин да обяви решението си в профила на ДПС във „Фейсбук“ мнение по темата изрази депутатът от движението Делян Пеевски. Като се солидаризира с директора и медиците от „Пирогов“ Пеевски заявява, че „вместо да понесе отговорност за допуснатата грешка и нарушение, се прави опит целият този срамен за извършителя случай да се пренесе на политическото поле“.

Материалът Новините Днес отново точен: Мустафа Емин хвърли оставка е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ