24.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Новините Днес отново в десетката: Борислав Муеров яхна ИААА, схемата на татко Петко успя

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Новините Днес отново беше пръв с новина в десетката – както още на 4 август съобщихме, Борислав Муеров ще е новият шеф на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Той поема поста в бившата ДАИ от Бойко Рановски. Рокадата идва по изричното настояване на МВР съветника Минко Брайков, лично протеже на татко Петко – бащата на бившия премиер Кирил Петков.

Следващата цел е гл. инспектор Николай Крушарски, разследван за изтрити над 1000 клипа с пътни нарушения от архива на КАТ, да остане начело на „Пътна полиция“ към СДВР.

Муеров, също като Рановски, е с дългогодишна кариера в МВР. Той бе зам.-директор на Националната полиция в последните 2 години и отговаряше за Пътна и Охранителна полиция.

Татко Петко разкоства МВР: ДС ченгето Минко Брайков лобира за шефа на КАТ, слага свой човек в „Автомобилна администрация“

Проверка по рама

Завършил е висшето си образование в НСА през 1987 г. Преминал международен полицейски курс на обучение ILEA – Будапеща и различни курсове и обучителни програми в страната и чужбина.

Полицаят, който на 23 август ще навърши пределната възраст за работа в МВР (60 години), остъпва в системата през 1991 г. Бил е взводен командир в Пето РУ- СДВР, след това началник група ОДЧ в Пето РУ- СДВР, началник сектор „Охранителна полиция“ Седмо РУ- СДВР, зам.-началник отдел „Охранителна полиция“ – СДВР, началник отдел “ Охранителна полиция“ – СДВР и директор ОД МВР Габрово.

От 31.05. 2021 г. е назначен на длъжност заместник-директор на СДВР, а със заповед на министъра на вътрешните работи от 18. 06. 2021 г. е преназначен за зам.-директор на ГДНП.

Засега не е ясно къде отива Рановски. На мястото на Муеров в Националната полиция е назначен доскорошният директор на СДВР Калоян Милтенов.

Материалът Новините Днес отново в десетката: Борислав Муеров яхна ИААА, схемата на татко Петко успя е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ