България

Новините Днес пита: Дачев, от коя година ти е членската книжка в БКП и какво е агентурното ти име в ДС?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Представящият се за бизнесмен Красимир Дачев, назначен за милионер от задкулисието, овладяно от кадри на зловещата „Държавна сигурност”, е познат в обществото с лустросана биография, пълна с манипулации и откровени лъжи.

История от дървената мафия: Как Камата посече Красимир Дачев – за какво бе осъден ликвидаторът? (ДОКУМЕНТ)

Както Новините Днес вече писа, на сайта на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) са публикувани биографични данни на милиционерския син в качеството му на зам.-председател на Управителния съвет на БТПП.

Въпреки разкритията на Новините Днес, че тези биографични данни са пълни с лъжи и копиране на чужда биография, манипулациите продължават да стоят на сайта на палатата.

Новините Днес до прокуратурата: Красимир Дачев дал 6 млн. лв., за да „спести” 20 бона глоба? Какви престъпления прикрива ликвидаторът с изваждане от публичност на „Свилоза”?

По този повод наш източник с контакти в левицата твърди сензационно, че още от 70-те години на XX век Красимир Дачев бил свързан директно с БКП.

В този смисъл информаторът на Narod.bg директно попита: През коя точно година ликвидаторът на бизнеси е получил партийната си книжка в БКП и какво е агентурното му име в „Държавна сигурност”?

Няма място за съмнение, че Красимир Дачев е бил в тясна връзка с метастазите на репресивния режим. Новините Днес вече осветли няколко важни момента от житието на приватизатора, които не биха били възможни без височайшата подкрепа на Българската комунистическа партия и одобрението на всевластната „Държавна сигурност”.

Красимир Дачев лъсна в схеми на дървената мафия за 17 млн.! Как изсякоха Родопите?

Припомняме само най-показателния факт:

– През 1974 година синът на милиционерския прислужник от Троянско Банчо Дачев Банчев завършва висшето си юридическо образование в СУ „Св. Климент Охридски“ – София. Десетина години по-късно е изпратен да специализира американско право и правни институции в Залцбург, Австрия? Във време, когато обикновените българи не ги пускаха на екскурзия в Румъния, Красимир Дачев получава задача да учи американско право във вражеска Австрия? Може, но само за агенти на ДС.

СИГНАЛ до НАП: Криминални сделки между Едоардо Миролио и Красимир Дачев щипнаха 10 милиона евро със „Свилоза – ЗИК” (СХЕМАТА)

А ето и лустросаната биография на „бизнесмена”, пробил като момче за всичко на Исмет Шабан – Стария Фатик:

В CV-то на беловласия схемаджия пише, че е бил ръководител „Корпоративни финанси“ в Международна банка за търговия и развитие (МБТР) и консултант на „Нестле Швейцария”, „Американ Експрес”, „Америкън Игъл Корпорейшън” – САЩ, СРС-САЩ. 

Грабежът „Свилоза” – как Красимир Дачев открадна предприятие за $100 милиона срещу НУЛА ЛЕВА (СХЕМАТА + УЧАСТНИЦИТЕ)

Пълни глупости! Всъщност, Красимир Дачев никога не е заемал длъжността ръководител „Корпоративни финанси“ в МБТР. Истината е, че през 90-те години на ХХ век Красимир Дачев работи като юридически консултант на повикване и като личен сътрудник на г-н Бони Бонев в отдел „Корпоративни финанси“ в „Международна банка за търговия и развитие“ АД (МБТР).

ПОРЕДИЦА на Новините Днес: „Бизнесменът“ Красимир Дачев, взимал акъл от Тодор Живков, лъсна в афера с фалшиви документи (ПЪРВА ЧАСТ)

„Нестле Швейцария”, „Американ Експрес”, „Америкън Игъл Корпорейшън” – САЩ, СРС-САЩ са били клиенти на МБТР и контактите на Красимир Дачев с техни представители са били осъществявани единствено в тази връзка, без лицето Дачев да има нещо с компаниите извън дейността на МБТР.

Интересно е да се отбележи, че в тези биографични данни е записано и че Красимир Дачев е почетен гражданин на община Аристотелес, Гърция. Колкото и щателно да проверявахме тази информация, не получихме официално потвърждение, вероятно отново иде реч за тенекиена звезда на ревера.

Призив на Новините Днес: Изтрийте корупционното петно „Красимир Дачев“ от герба на Свищов (МРЪСОТИИТЕ на приватизатора)

Ако се окаже обаче, че тази информация е вярна, трябва непременно да попитаме комепетентните органи за какви точно заслуги Красимир Дачев е получил такова почетно гражданство и дали то не е купено с крадени пари с цел поредната фалшива самореклама.

Любопитно е и друго – дори след сезиране на председателя на Българската търговско-промишлена палата за менте биографията на неговия заместник, Цветан Симеонов заявил, че каквото и да е написал в биографията си Красимир Дачев, това си било негова работа и БТПП нямала отношение към достоверността на тази информация.

Милиционерският син Красимир Дачев се прави на бизнесмен с менте биография (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Само че по този начин БТПП лъже не само своите български и чуждестранни партньори, но и се компрометира като организация, след като позволява зам.-председателят на УС да представя откровено лъжливи данни за своето житие-битие.

Мафия + бизнес: Гангстерът Исмет Шабан – Фатик прави Красимир Дачев милионер (ДОКУМЕНТ)

Както Новините Днес вече писа, става въпрос за „бизнесмена“, който открадна акциите на „Свилоза“ от законния им собственик, който източва български фирми през люксембургски офшорки и се вписва като член на Бордове на търговски дружества с помощта на подписани от него декларации с невярно съдържание.

На какво ли тогава може да се дължи тази упорита закрила на Дачев? След извършена проверка в независими източници, установихме, че както председателят на БТПП Цветан Симеонов, така и представители на висшето й ръководство са били сътрудници на ДС.

https://www.bcci.bg/managementhtm1.html

Това може би дава отговор на въпроса защо така упорито босът на БТПП защитават своя човек с няколко лица – Красимир Дачев.

Прави впечатление също така, че Красимир Дачев сам написал в биографията си, че е носител на:

– ,,Народен орден на труда-златен“ /Указ 1097 от 05.06.1980 г./

– орден „Червено знаме на труда-златен“( Указ 720 от 05.03.1984 г.).

Участва ли Красимир Дачев в трафик на крадени автомобили? Защо личният му шофьор се оказа голям шеф в офшорки на назначения милионер? (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Младите българи може и да не знаят, но малко по-възрастните са наясно през 1980-а и 1984-а кой и за какви услуги и заслуги получаваше медали и и пред коя служба е минавало одобрението за всеки конкретен „получател”. Правилният отговор отново е „Държавна сигурност”…

Сигнал на Новините Днес до НАП: Укрива ли доходи сенчестият милионер Красимир Дачев? (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Всичко гореизложено поставя въпроса каква организация е БТПП – модерна, отворена към развитие и подкрепа на бизнеса и инвестициите в България или гнездо на кадри на ДС? Ако е второто, това е много жалко за България след 30 г. уж демократичен преход.

Материалът Новините Днес пита: Дачев, от коя година ти е членската книжка в БКП и какво е агентурното ти име в ДС? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort