1.1 C
София
петък, декември 8, 2023

Новините Днес пита: Има ли здравният министър Христо Хинков личен комисионер? (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Тоталното пропадане на здравеопазването вече не може да се скрие. В аптеките липсват важни лекарства, защото фармацевтичната мафия ги изнася зад граница за петорона печалба, алармира пред Новините Днес източник от министерството на Христо Хинков.
Христо Хинков дължи отговори за фармацевтичната мафия в Министерството на здравеопазването

Последният развой на корупционната драма дойде вчера, когато бившият здравен министър проф. Асена Сербезова се закани, че ще съди настоящият министър проф. Христо Хинков.

Причината – преди няколко дни назначението на ПП-ДБ каза по адрес на Сербезова, че „..тя очевидно участва в тази игра с реекспорта“.
Дали това е така, или крадецът вика „Дръжте крадеца“?

„Ще го съдя“, закани се Сербезова пред БНР, като уточни, че „спекулациите предстои да се докажат в съда, тъй като той хвърля директни обвинения“.
„Аргументи и лични нападки са различни неща“, допълни тя. По думите ѝ Хинков използва „полулъжи, полуистини и внушения“.

Проверка по рама

„Всичко се проследява и за всичко има документи“, настоя Асена Сербезова. „Няма формула на Сербезова, няма формула на Хинков. Има една-единна формула в закона, както е заложена от законодателите“, заяви тя за пореден път.
Според вътрешният източник от Министерството на здравеопазването, обаче, Христо Хинков трябва да бъде разследван детайлно във връзка с пробутването на определени фирми – доставчици на лекарства, за които не е тайна, че носят печалба по-висока от търговията с наркотици.

Аркади Шарков обича дискретните срещи в скъпи ресторанти

В МЗ се говори, че тук на помощ идва неговият съветник Аркади Шарков, представящ се като здравен икономист. Бялата якичка е син на председателя на Българския зъболекарски съюз Николай Шарков.

Твърди се, че Аркади е личният комисионер на министъра – бил свръзката на Христо Хинков с бизнеса, което е работа на прокуратурата и КПКОНПИ за разследват и установят.
Неслучайно по-рано днес от партията на адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян – „Ние идваме“, директно поискаха оставката на Аркади Шарков.

От „Ние идваме“ призоваваме министър Хинков да освободи Аркади Шарков и да потърси отговорни хора, които да се заемат с проблемите на здравната система с надеждата, че ще могат да поддържат и по-висока политическа хигиена“, цитира БТА.

Магазин за Акумулатори

Очаквайте нови разкрития за Христо Хинков и неговата „работа“ като министър на здравеопазването само в Новините Днес
Материалът Новините Днес пита: Има ли здравният министър Христо Хинков личен комисионер? (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ