България

Новините Днес пита: Кога ще изритат кмета на ГЕРБ в Провадия Жоро Илчев? (ДОКУМЕНТ от ДАНС)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кога ще бъде изритан от поста кметът от ГЕРБ в Провадия Жоро Иванов Илчев, пита Новините Днес?

Още в края на март гербаджията бе спипан от Териториалната дирекция „Национална сигурност” във Варна, че заема поста в разрез със закона. По този повод териториалната дирекция на ДАНС изпрати писмо до Общинската избирателна комисия в Провадия, в което поиска остраняването му от длъжност.

Писмото от ДАНС вече е постъпило в Общинската избирателна комисия, съобщи тогава нейният председател Валери Радев. Той уточни, че според ДАНС Жоро Илчев е нарушил член от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Според закона, той не може да е собственик и управител на дружество, което извършва търговска дейност, докато изпълнява длъжността кмет.

От ДАНС са установили, че Жоро Илчев продължава да е свързан с Националната браншова асоциация „Пожарна и аварийна безопасност“ и е изпълнителен директор във фирма за производство на пожарна техника – „Пожарна техника“ ООД.

До момента, обаче, гербопитекът продължава да заема поста, защо?

Материалът Новините Днес пита: Кога ще изритат кмета на ГЕРБ в Провадия Жоро Илчев? (ДОКУМЕНТ от ДАНС) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort