България

Новините Днес пита: Кой прокурор взе 500 бона, за да върне корумпиран митничар на ГКПП „Калотина”?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Продажен прокурор е взел колосален подкуп, за да спаси арестуван за далавери митничар, който вече е върнат обратно на работа на ГКПП „Калотина”.

Криминалният сюжет разкри пред Новините Днес източник от централата на Агенция „Митници”, запознат със случващото се около Радостин Койчев, арестуван и даден на прокуратурата за корупция на 5 февруари 2020 г.

Изненадващо от 1 ноември престъпният митничар се върнал в системата, а от вчера, 28 ноември, дори е станал началник-смяна на „Калотина”, макар в щатната таблица на агенцията такава длъжност да не съществува.

Източникът на Новините Днес е категоричен, че абсурдът е станал възможен след грандиозен рушвет за наблюдаващия делото прокурор, който се постарал доказателствата, събрани срещу Радостин Койчев, да бъдат компрометирани и така инспекторът да се размине с присъда.

Проверка по рама

Целият процес отнел по-малко от две години – от началото на ноември митничарят отново е на служба и може да започне с игрите си на „Калотина”. Проверката на Новините Днес показа, че Койчев не излиза от стандартните ни представи за митничар – необяснимо могат, с къща като прогимназия в родния си град Сливница, където дори е бил спонсор на местния футболен отбор.

Преди време арестуваният и лежал близо година в ареста служител на Агенция „Митници” се оплакал на всеослушание пред приятели, че „от прокуратурата толкова ми искат толкова пари да ме оправят, че не знам откъде ще ги намеря”.

Очевидно е намерил нужната сума, защото отново е на работното си място. Неофициално се споменава и размерът на подкупа – 500 000 лева.

При акцията на 5 февруари 2020 г. бяха задържани 30 митничари и служители на Гранична полиция. В последствие прокуратурата поиска постоянен арест за 7 човека от бандата – Райчо Соколов, Стоян Стоянов, Радостин Койчев, Росен Златанов, Йордан Василков, Ивайло Иванов и Георги Раданов.

Останалите бяха пуснати с парична гаранция, а част от тях са се съгласили да бъдат свидетели на прокуратурата. На 13 май миналата година Апелативният специализиран съд пусна и седмината митничари от пандиза. Мярката им беше заменена от задържане под стража в домашен арест.

Материалът Новините Днес пита: Кой прокурор взе 500 бона, за да върне корумпиран митничар на ГКПП „Калотина”? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button