24.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Новините Днес раздвижи прокуратурата: СГП рови хонорарите на жената на Иван Гешев от Летище „София“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Софийската градска прокуратура се самосезира след публикация на Новините Днес и разпореди проверка за нарушения при сключването на договори от Летище „София“ ЕАД по времето на управлението на Пламен Станчев, съобщиха официално от държавното обвинение.

Сигнал до Новините Днес: Съпругата на Иван Гешев трупа пачки от летище „София“, Детелина Ханчева играе с Пламен Станчев

„Във връзка със запитвания от различни медии Софийска градска прокуратура (СГП) информира, че на 24.07.2023 г. се самосезира по публикации в медиите за нарушения при сключването на договори от Летище „София“ ЕАД“, се посочва в информацията:

Днес, 25 юли 2023 г., прокурор в СГП разпореди извършването на проверка по наличната информация, съдържаща данни за евентуално извършено престъпление от общ характер, която възложи на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Проверка по рама

Обект на проверката ще бъде дейността по сключване на договори за правни и счетоводни услуги между Летище „София“ ЕАД и други дружества и разходването на публични средства по тези договори, пише и „Труд“.

Дадени са конкретни указания от наблюдаващия прокурор, които следва да бъдат изпълнени от КПКОНПИ, а събраните материали да бъдат докладвани в СГП за преценка дали са налице достатъчно данни за образуване на досъдебно производство, уточняват от прокуратурата.

Както първо Новините Днес съобщи адв. Детелина Ханчева, съпруга на бившия главен прокурор Иван Гешев, стои зад част от фирмите, които сключват договори с Летище „София“ по времето на бившия директор Пламен Станчев и дели с тях получените хонорари, които са изкуствено завишени.

„Досегашното спокойствие на екс шефа на аеропорта произтича от факта, че сигнали от 2017 г. насам до Софийската градска прокуратура за извършена безстопанственост и за компютърни престъпления са оставени без последствия вече 6 години и се държат на „трупчета“, се казва в публикацията ни, което държавното обвинение май е на път да опровергае.

Материалът Новините Днес раздвижи прокуратурата: СГП рови хонорарите на жената на Иван Гешев от Летище „София“ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ