12.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Новините Днес разкри: ГДБОП рови кмета на Благоевград Илко Стоянов за имотна афера с месарски бос от „КФМ“ (СХЕМАТА)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

ГДБОП рови кмета на Благоевград Илко Стоянов за грандиозна имотна афера с месарски бос, научи Новините Днес от антимафиот от високите етажи на МВР. Става дума за сделка за продажбата на 4 апартамента в топ центъра на областния център – на ул. „Пере Тошев“ №3.
Илко Стоянов стана кмет на Благоевград от партията на Слави

Апартаментите са купени от бизнесдамата Тонка Трайкова, управляващ съдружник в месарската фирма „Карол Фернандес миит“ (КФМ) с рамо от градоначалника, който се слави като един от регионалните любимци на Бойко Борисов, макар и да управлява от квотата на „Има такъв народ“.

Пред година четири фирми внесоха по 228 500 лв. депозит в община Благоевград, за да участват в търг с явно наддаване за продажба на 4 апартамента в кооперация в топ центъра на Благоевград. Жилищата се продаваха в пакет  с начална цена 326 430 лв. без ДДС.
Драматичното наддаване „стартира“ още преди началото на процедурата в кулоарите пред заседателната зала. Докато чакаха да се събере комисията, назначена да проведе търга, участници започнаха „да опипват почвата“ дали някой е склонен да плати на конкурентите да се откажат от участие. В коментарите се споменаха суми от 20 000 лв. до 80 000 лв., но до договорка така и не се стигна.

Тонка Трайкова е шефката на месарската фирма „КФМ“

В крайна сметка документи за участие в явното наддаване депозираха представителят на „Емар инженеринг“ ЕООД и собствениците на благоевградските дружества „Грейди Трейд“ ЕООД – Тонка Трайкова, и „Алимента“ ООД – Велизар Трайков. Заради неподпечатани документи столичната фирма бе декласирана, а представителят й бе уведомен, че имат право да обжалват отстраняването в съда, но ако го направят, няма да получат обратно депозита от 228 500 лв., който иначе ще им се върне при влизане в сила на заповедта за определяне на победител в наддаването в средата на януари.
Стъпка от 3270 лв., което е около 1%, определи за явното наддаване председателката на тръжната комисия. Управителят на „Алимента“ ООД В. Трайков предложи минималната цена от 326 430 лв. без ДДС, а Т. Трайкова вдигна с една стъпка и офертата й от 329 700 лв. без ДДС за четири апартамента в кооперация на ул. „Пере Тошев“ 3 бе обявена за печеливша.

Проверка по рама

Междувременно за порочната сделка с подставени дружества е подаден сигнал до ГДБОП. Източникът на Новините Днес разкри, че агент поставил тайно камера за видеонаблюдение в кметски кабинет на Илко Стоянов, а записите втрещили антимафиотите. На тях се виждало как градоначалникът предлагал по 1000 лева на общинари, влезли при него на разговор, да гласуват „за“ общинската сделка.
Апартаментите са на пъпа на Благоевград – на ул. „Пере Тошев“ №3

Според данните въпросните 4 апартамента преди години са били купени от общината от същата бизнесдама Тонка Трайкова, която сега с процесуални хватки и помощ от местната власт си ги връща отново на доста апетитна цена, заключи криминалистът пред Новините Днес.

Материалът Новините Днес разкри: ГДБОП рови кмета на Благоевград Илко Стоянов за имотна афера с месарски бос от „КФМ“ (СХЕМАТА) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ