22.1 C
София
вторник, септември 26, 2023

Новините Днес разкри: Корнелия клекна, подкрепя кметове на Румен Радев – вижте къде

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Пред угрозата политическите брокери от ПП-ДБ да получат допълнително власт на местните избори, както стана ясно от изтеклия разговор и плановете на „Продължаваме промяната“ да организира вота при техните правила, Корнелия Нинова зарови томахавката – тарторката на червените е склонила, за да не се разпилява вотът, БСП да подкрепи кметове, които се спрягат като близки до Румен Радев, научи Новините Днес.
Източник от „Позитано“ 20 потвърди, че на изборите на 29 октомври Корнелия е готова да застане зад личности, които се ползват с доверието на държавния глава – най-влиятелният политик от години насам.

Ето градовете, в които засега е ясно, че Корнелия ще даде рамо без своя кандидатура:
БЛАГОЕВГРАД

Бившият заместник-регионален министър Николай Шушков обяви, че се включва в кметската надпревара в Благоевград. Той е издигнат от инициативен комитет като независим кандидат, но заяви, че е отворен и за подкрепа от партии след разговори и определяне на ясни приоритети.
Очаква се да получи подкрепа от Левицата, освен от БСП. Името на Николай Шушков отдавна се спрягаше за кандидат-кмет на Благоевград, но едва вчера това официално стана факт.

Проверка по рама

Инициативният комитет, който издига кандидатурата на Шушков, е оглавен от емблематичния бивш кмет на Благоевград Лазар Причкапов.
Шушков е на 64 години от Благоевград. Работил е в ръководството на община Благоевград още преди 1989 година с Причкапов. Кариерата му продължава в митницата в Благоевград и други институции в страната. Два пъти е областен управител на Благоевград, а след това и зам.-регионален министър в служебното правителство на Гълъб Донев.

ШУМЕН

Името на кандидата за кмет на Шумен от кръга на президента още не е изчистено, но който и да е той, БСП ще го подкрепи. Ясно е, че ще има консенсусна фигура, която да се изправи срещу беззаконията на досегашния управник с два мандата зад гърба Любомир Христов.
ВАРНА

И тук БСП на Корнелия ще подкрепи кмет от обкръжението на Румен Радев, засега се споменават няколко имена, но окончателният избор още не е направен. Целта е да се свали мафиотското управление на Иван Портних, който съсипа Варна и от морска столица превърна града в сателит на Бургас.

Магазин за Акумулатори

Материалът Новините Днес разкри: Корнелия клекна, подкрепя кметове на Румен Радев – вижте къде е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ