България

Новините Днес с удар в десетката: Корнелия драпа за шеф на НС след сделка с Бойко

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Новините Днес отново с точна прогноза – проваленият лидер на БСП Корнелия Нинова, докарала партията до маргиналната четвърта позиция в новия 47-и парламент, се готви да стане шеф на Народното събрание.

Както първи писахме, след тайна договорка между Нинова и Бойко Борисов, червената тарторка в оставка ще получи подкрепа от Баце и неговата хунта, за да заеме един от трите най-важни поста в държавата като благодарност за помощта ѝ в битката на шайката с Румен Радев и неговите служебни кабинети.

Ето как стана врътката

Председателят на парламента да се сменя всяка година на ротационен принцип. За това са се договорили четирите формации, преговарящи за съставяне на правителство – „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“, съобщи БНР.

Проверка по рама

ЗАГОВОРЪТ: Бойко бута вярната Корнелия за шеф на парламента

Идеята е при пълен 4-годишен мандат всяка от четирите партии да има председател на парламента. Според договорката ротацията ще започне с председателя на БСП в оставка Корнелия Нинова.

За намеренията на преговарящите се разбра от писмо, подписано от главния секретар на ДСБ – една от партиите в „Демократична България“, и изпратено до членовете на Изпълнителния съвет. Те имат срок до днес на обяд, за да кажат дали подкрепят влизането със собствени министри в управлението.

Тоягата на Кьовеши заигра по Иван Гешев (сляпата и глуха Корнелия си тръгва, БСП става враг)

В писмото е представена и новата структура на Министерски съвет.

От нея се вижда, че е предвидено да има само един вицепремиер, на чието подчинение минават Агенцията по горите, която сега е към земеделското министерство и Дирекция „Национална служба за защита на природата“ от МОСВ.

Магазин за Акумулатори

Мъжът на тунингованата Николина Ангелкова отвори ВИП кръчма до парламента

Създава се поста министър на електронното управление, който ще отговаря и за ГРАО, Български пощи и Агенцията по вписвания.

Държавното предприятие за управление на язовирите преминава от икономическото ведомство към земеделското, а Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще е към Министерство на транспорта, а не към МРРБ.

От писмото става ясно още, че всяка от преговарящите формации има „договорени пакет от заместник-министри, областни и заместник-областни управители и набор от други ръководни държавни постове“.

И че амбицията е коалиционното споразумение да бъде оповестено до 3 декември, петък, когато е първото заседание на новото Народно събрание.

Материалът Новините Днес с удар в десетката: Корнелия драпа за шеф на НС след сделка с Бойко е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button