4.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Новините Днес взе главата на Полина Маринова, търси се нов шеф на Агенцията по заетостта

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

След грандиозния хакерски пробив в Агенцията по заетостта (АЗ) и нейния пълен блокаж източници на Новините Днес от службите разкриха, че агентите на ДАНС са се натъкнали на необясними действия от страна на изпълнителния директор Полина Маринова, чиято глава вече е на дръвника!
СКАНДАЛ в Новините Днес: Агенцията по заетостта ударена от хакер през компютъра на регионален шеф

Пробивът в системата, която съхранява данните на милиони българи, е можело да бъде предотвратен, ако шефката си е изпълнявала служебните задължения, разкри наш източник от АЗ.

Видно от страницата на Агенцията по обществените поръчки е, че управляваното от Маринова ведомство има проведена поръчка за софтуер за защита на електронните пощи и осигуряването на киберсигурност.
Сигнал до Новините Днес: Хакери удариха Агенцията по заетостта

Процедурата е финализирана през декември 2022-а, като срокът за обжалването й е изтекъл на 20.12.2022. След като IT експертите на АЗ обяснили, че нямат защита, агентите на българското ФБР установили, че договорът за софтуера стоял на бюрото на Полина Маринова един месец, а тя не намерила време да го подпише и да защити поверената и агенция.

Това накарало служителите на ДАНС да потърсят прокуратурата, защото установили безспорно персоналната отговорност на директорката.
Новините Днес до ДАНС: Заговорници от Агенцията по заетостта бистрят схеми за милиони на тайна среща в Боровец с мъжа на Весела Лечева (СНИМКИ)

В момента огромен държавен ресурс на няколко ведомства е впрегнат да оправя бакиите на Маринова, категоричен е източникът на Новините Днес.

Проверка по рама

С оглед на вече изнесените от нас данни за злоупотреби ще се разследва и версията за саботаж от вътрешен човек с цел прикриване на следите на разследвания около Маринова чиновнически бизнес кръг, с който шефката на Агенцията по заетостта се срещна преди дни на тайна спявка в Боровец, за което единствено Новините Днес писа.
Замитане на следи в Новините Днес: Шефката в Агенцията по заетостта Кремена Калчева заловена да изнася документи!

След като станало ясно какви ги е надробила подчинената му, министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров изпаднал в паника, защото именно той гарантирал за Полина Маринова пред президентството и Гълъб Донев.

На вниманието на ДАНС: Ето ги измамите за милиони в Агенцията по заетостта (ПЪРВА ЧАСТ + ДОКУМЕНТИ)

Колегите на Лазаров от МС поставили ребром въпроса пред премиера за отнемането на ценен ресурс, който да замазва безобразията на Маринова. Затова и м момента се обмисля оттеглянето й по безболезнен за министерството начин по „лични причини“, за да се намалят поне малко негативните последици, които ще изритат Лазар Лазаров от високия пост в следващото служебно правителство.

Новините Днес подава сигнал до ДАНС: Поискал ли е министър Лазар Лазаров 2,5 млн., за да потули кражби за 70 милиона?

Мярката се налагала и заради множеството сигнали до МТСП, работодатели и синдикати за некомпетентността на Полина Маринова.
ОЧАКВАЙТЕ само в Новините Днес подробности за хакерската атака и колко време от Агенцията по заетостта умишлено криеха за престъплението

Материалът Новините Днес взе главата на Полина Маринова, търси се нов шеф на Агенцията по заетостта е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ