-1.1 C
София
сряда, март 29, 2023

Няколко начина за пране на завивка: Как да се борим със стари и упорити петна?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Завивката е такова нещо, че дори и никой да не яде нищо в леглото, петната не могат да бъдат избегнати.
Прането на такива обемисти неща не е толкова просто начинание и човек не може да мине без нужните му практически умения. Ще ви споделим как да перете различни видове завивки с различни пълнители.

1. В пералнята
Трудността в конкретния случай е, че не всяка перална машина може да побере пълноразмерно одеяло или завивка от голяма спалня. Допълнително, нужно е да направите правилния избор за режим на пране. Може да бъде ръчно или деликатно пране. Но основното условие е максималната товароносимост. Не трябва да е повече от 7 килограма.

Температурата на програмата не бива да превишава 40 градуса, центрофугата да е нагласена на максимум 700 оборота в минута.
4 грешки, които допускате при прането на чаршафи

Проверка по рама

2. Завивка с вата
Нито ръчното пране, нито автоматичното пране ще помогнат тук. Във водата памучната вата ще образува бучки, така че веднага се насочваме към химическото чистене.

3. Пухена завивка

Можете да перете в пералната машина, но е подходящ режимът „ръчно пране“. Температурата на програмата да не е повече от 30 градуса, а вместо прах, е препоръчително използването на гел за пране или други течни перилни продукти. Трябва да изплакнете това одеяло поне 3 пъти, за да не остане от препарата по него.
Можете да използвате препарат за отстраняване на петна и локално и след 10-15 минути изплакнете материала под течаща хладка вода. Ако не е вата и не е завивка може да се пере в пералната машина.

Разберете на колко градуса се перат чаршафите най-добре

Магазин за Акумулатори

4. Сушене
Това е също толкова важен процес. Синтепон и холофибър могат да бъдат окачени и изсушени вертикално. Всички останали материали и пълнители се налага да се сушат в хоризонтална равнина с помощта на сушилни и др.

Правилното пране и сушене на завивката гарантира дългият ѝ живот и това да изпълнява предназначението си продължително време.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ