9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

НЯМА СВАТБА: ДБ отказа да е булка на ГЕРБ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Да, България“ е взела решение, че категорично няма да разговаря с ГЕРБ за подкрепа на първия мандат. По време на заседанието на ръководството миналия уикенд 55 души са били „против“, но е имало 5 гласа за това все пак да се разговаря с партията на Борисов.
Това разказа депутатът Атанас Славов в предаването „Офанзива“ на Нова нюз.

Отдавна заявихме, че с първия мандат не виждаме възможност за подкрепа заради позициите на ГЕРБ по повечето вътрешнополитически въпроси, включително приемането на Изборния кодекс по един безобразен начин, нарушавайки всички правила на законодателния процес, коментира Славов.
По външнополитически теми можели да си сътрудничат с ГЕРБ, проблемът бил какво се случва в България.

Правителство без ДБ не може да извърши необходимите реформи и да тласне страната към Шенген, убеден е депутатът.
Според него е малка вероятността ДБ да влезе отново в коалиционно управление с БСП. Това би предизвикало силно вътрешно напрежение при нас, ние сме двата полюса по темата за войната в Украйна. А и те са част от хартиената коалиция, коментира още Атанасов.

Проверка по рама

Бяхме изненадани от доста колебливото гласуване на ПП по темата за новите 8 изтребителя. Това за нас е притеснителен сигнал, каза депутатът от ДБ.
Ветото на Нидерландия за членството ни в Шенген беше очаквано, нямаме видими резултати за борба с корупцията и укрепване на върховенството на правото. Това е сигнал, че продължаваме да имаме проблем в правосъдието, вътрешния ред и сигурността, коментира Славов.

Трябва много ясно да заявяваме нашата съюзна солидарност, но и да си напишем домашното. Проблемът е в нас, не в партньорите ни, допълни депутатът от ДБ.

Материалът НЯМА СВАТБА: ДБ отказа да е булка на ГЕРБ е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ