13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Облъчване в Новините Днес: Би Ти Ви лъска образа на ГЕРБ с благословия от Чехия и САЩ, каква е крайната цел?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Националният рупор на ГЕРБ – Би Ти Ви, трескаво лъска образа на хунтата – къде по-срамежливо, къде очевадно, с благословията на чешките собственици от холдинга PPF и господарите от САЩ, разкри ексклузивно източник на Новините Днес от уж националната телевизия.
Заглавия от рода на „Борисов: Коалиция с БСП и ДПС няма да правим, мокрият сън на ПП-ДБ няма да стане реалност“ са ясен знак, че медията облъчва зрителите си с про ГЕРБ послания, като крайната цел е да докарат приемлив на обществото образ на Бойко Борисов и шайката, така че да се случи желаната коалиция с „Продължаваме промяната“, категоричен е информаторът ни.

Чекмеджета, Мата Хари, пачки евро по 500, грабежите от магистралите и въобще криминалното управление по време на три ГЕРБ правителства са теми, натикани в ъгъла – сега е важно Бойко да бъде изпран с медиен „Персил“ до блясък, за да се сключи политическият брак по сметка, тълкува събитията запознатият с драмите читател на Новините Днес.
Че Би Ти Ви е в обръча на Бойко не е тайна за никого – шефът на новините Антон Хекимян е всекидневно е на слушалка при Бойко Борисов и/или Севдалина Арнаудова – Шехерезада как правилно телевизията да промива мозъците на аудиторията.

„Ние бяхме подложени на почти непрекъснат натиск от тогавашните управляващи. Те бяха намерили начин да оказват този натиск, изпращайки анонимни първоначално, а после и напълно легитимни сигнали откъм персонажи, които ги изпращат – не до мен лично, не до изпълнителния директор на Би Ти Ви, а директно до централата на СМЕ в Прага“.
Венелин Петков най-сетне призна: ГЕРБ натискаше bTV

Това пък разкри сензационно за ГЕРБ журналистът Венелин Петков през 2022-а, цели две години, след като напусна медията. По това време все още шеф на чешката компания, управлявала телевизията, е загиналият при трагични обстоятелства милиардер Петр Келнер. 

Проверка по рама

Че Би Ти Ви слугува на Бойко не скри и журналистът Иван Бакалов с думите:
„И при соца не беше така. Но се натрапва една прилика със соца. ГЕРБ и малкия му придатък СДС, станаха като БКП и неговия придатък оранжевото БЗНС. Тия дни тези се редуват интензивно по сутрешните блокове.

Впрочем, като стана дума за назначения – Борисов ли назначи Хекимян за шеф в Би Ти Ви? Той кадрува в телевизии, това е известно отдавна. А Хекимянчето проявява лична преданост към вожда. Живков така си избираше лично предани шефове на творчески съюзи и др.“

Материалът Облъчване в Новините Днес: Би Ти Ви лъска образа на ГЕРБ с благословия от Чехия и САЩ, каква е крайната цел? е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ