8.6 C
София
събота, март 25, 2023

Обрат с делото на полицая Караджов, обвинен в убийство на родителите си

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ВКС отмени решението на пловдивския апелативен съд, с което се потвърждава доживотната присъда на бившия полицай Венцислав Караджов, обвинен в убийството на родителите си.
Мотивите на върховните магистрати са, че съдът в града под тепетата не е направил нужния анализ на всички доказателства по делото, както и че не се е аргументирал подробно по посока на възраженията на адвокатката му Зоя Тошкова.

„Не се отменя присъдата на Окръжен съд, а се отменя решението на Апелативен съд, който я потвърди. Сега за трети път ще се гледа делото от Апелативен съд“, обясни пред „Марица“ адв. Зоя Тошкова.
Припомняме, че съвсем наскоро пуснаха Караджов под домашен арест. Решението за изменение на мярката от „задържане под стража“ в „домашен арест“ също е на ВКС, където Караджов обжалва доживотната си присъда.

Припомняме, че делото се разгледа за втори път от Пловдивския апелативен съд, след като Караджов обжалва. Върховният касационен съд отмени изцяло решението и върна делото за ново разглеждане от друг състав за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.
Караджов бе признат за виновен за това, че на 15 май 2016 г. е гръмнал родителите си в жилището им в кв. „Смирненски“. Мотивът за бруталното убийство, според обвинението, била къщата, за която бившият полицай водил дело срещу родителите си. Тъй като го изгубил, се решил на крайната стъпка. Според обвинението ги застрелял с пистолет „Макаров“ с общо 8 патрона, но оръжието така и не беше открито.

Проверка по рама

Криминално

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ