България

ОЧАКВАНО: Кирил Петков гушна бунтарите в ГЕРБ – Томислав Дончев и Даниел Митов

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Пред своите съпартийци в „Продължаваме промяната“ министър-председателят Кирил Петков се е похвалил, че има осигурена подкрепата на бунтарите в ГЕРБ, които искат стола на Бойко Борисов – зам.-шефовете на хунтата Томислав Дончев и Даниел Митов, както и на бившата външна министърка Екатерина Захариева по въпроса за вдигането на ветото за европрисъединяване на РС Македония.

От партията на Бойко Борисов официално отричат да са водени каквито и да било разговори по темата с представители на управляващата коалиция, или със самия Петков.

Както стана ясно вчера, плановете на премиера са още тази седмица да поиска обсъждане в парламента, което да му позволи вдигане на ветото срещу гаранции от ЕС, че българските условия стават част от преговорите за присъединяване на Северна Македония.

От „Има такъв народ“ пък обявиха, че ще искат още в сряда да има закрито заседание на парламента, на което подалата оставка външна министърка Теодора Генчовска да изчете паметните записки от срещи на Кирил Петков. Според ИТН от тях щяло да стане ясно, че премиерът „предавал националните интереси“.

Материалът ОЧАКВАНО: Кирил Петков гушна бунтарите в ГЕРБ – Томислав Дончев и Даниел Митов е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort