32.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Оферта: $250 000 за главата на Ружа Игнатова, юристката на OneCoin „изпрала“ 110 милиона

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Ирина Дилкинска, главен юрисконсулт на менте криптовалутата OneCoin на Ружа Игнатова, която, както Новините Днес пръв разкри, отдавна е „нахранила рибите“, се призна пред съда за виновна в пране на пари и финансови измами, съобщи прокурорът Деймиън Уилямс.

Присъдата ѝ ще бъде произнесена на 14 февруари 2024 г. от съдия Едуардо Рамос, като според закона двете престъпления се наказват максимално с по 5 години затвор. Обвиненията са повдигнати от отдела за Сложни измами и кибер престъпления към прокуратурата на Южния окръг на Ню Йорк.

„Като т.нар.“ ръководител по правни въпроси и съответствие“ на OneCoin Ирина Дилкинска постигна точно обратната цел на своята позиция. Както тя вече призна, Дилкинска е улеснила прането на милиони долари незаконни печалби на OneCoin, натрупани чрез схема за многостепенен маркетинг (MLM). Специализираните прокурори от тази служба и нашите партньори от правоприлагащите органи ще продължат да преследват този важен случай, докато всеки обвиняем не бъде изправен пред правосъдието“, заяви Уилямс.

Конкретното посочено обвинение е, че Дилкинска е подпомагала оперативните действия и прането на пари, включително организирането на прехвърляне на 110 милиона долара, придобити чрез измама, към фирма на Каймановите острови.

Проверка по рама

Ружа Игнатова продължава да е в списъка на Федералното бюро за разследване на Десетте най-издирвани бегълци. Тя е единствената жена там и в момента за информация, която би довела до залавянето ѝ се предлага награда до 250 хиляди долара. Според неофициални данни русенлийката е била лице на схема, откраднала над 8 МИЛИАРДА долара. Затова и измамницата отдавна не е между живите, за да се прекъсне връзката с истинските босове зад менте-валутата.

Материалът Оферта: $250 000 за главата на Ружа Игнатова, юристката на OneCoin „изпрала“ 110 милиона е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ