22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Октопод смуче МТСП: Съветничка на нежния Лазар Лазаров още кадрува в Главна инспекция по труда (РАЗСЛЕДВАНЕ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

В МТСП на „министърката Иванка 200 000 евро Шалапатова“ се вихри бившата деловодителка и издигната от бившия служебен министър – нежния Лазар Лазаров, в медийна съветничка с договор за няколко хиляди – Дина Христова.

Пионката на Лазаров – Дина Христова, още вършее в ГИТ

Интересен момент е, че приближената на началник кабинета на служебния министър с уклон към брокерските сделки на завишени цени – пробитият Лазар Лазаров, намира радушен прием и при Шалапатова, като играе активна роля в назначаването и премахването на кадри в Инспекцията по труда, а и в самото министерство, съобщи burevestnik.bg.

Христова  закриля всички кадри, назначени от служебниците и „мъдро“ съветвала Шалапатова, която не знаела въобще къде се намира, свидетелстват работещи в Министерството на труда и социалната политика. Основната цел на Дина Христова е Главната инспекция по труда (ГИТ), където и до момента царстват кадрите на служебния кабинет, които са известни с манипулиране на данни от Системата за удостоверения, необходими на фирмите за участие в обществени поръчки, наказателни акции срещу фирми, които не плащат на „Копринките“ и т. н.

Множеството сигнали и публични коментари и интервюта с хора от системата не само не карат Шалапатова да прави промени, напротив – самата тя овладява канали и порочни практики, запазвайки същия екип и взимайки под крилото си посредника Христова!

Проверка по рама
Бившият министър Лазар Лазаров е готов клиент на прокуратурата, догога ще го мотаят?

Грантовата министърка с уклон към скъпи престои в чужбина и други екстри за сметка на данъкоплатеца тръби навсякъде, че била личен избор на премиера Николай Денков и никой не можел да я пипне с пръст! Явно овладяването на корупционни канали, изсмуканото оправдание за отпуснатите 200 000 евро от нейните подчинени на нейната фондация и други злоупотреби се дължат на близостта и с премиера.

Ако това не е така, очакваме мерки от страна на академик Денков, който да разбие „октопода“ в ГИТ и махне компрометираната съветничка на министърката грантолюбителка!

Материалът Октопод смуче МТСП: Съветничка на нежния Лазар Лазаров още кадрува в Главна инспекция по труда (РАЗСЛЕДВАНЕ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ