18.3 C
София
събота, септември 23, 2023

Октопод в Пловдив: Босът на аптеки „36.6“ Васил Маджаров мачка конкурентите с доноси в НАП? (СПИСЪК с фирми под чадър)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Босът на аптеките „36.6“ Васил Георгиев Маджаров използвал сенчести похвати за справяне с конкуренцията, твърди източник от НАП-Пловдив. Не е тайна, че бизнесменът-фармацевт се ползвал с политически протекции повече от 20 години, за да изгради своята аптечна империя от 36 обекта. Новината е, че освен политически, чадърът над Маджаров бил и институционален, подчерта данъчният.
Сигнал до НАП: Пере ли милиони аптекарският бос Васил Маджаров? Вижте схемата с аптеки „36.6“ (ПЪРВА ЧАСТ)

Фармацевтичният бизнес днес предлага добро поле за разширяване на потенциалните клиенти с продажбата на лекарства без рецепта, козметика, хранителни добавки и други медицински изделия, които се закупуват свободно.

Те са основният източник на растеж в сегмента, макар лекарствата все още да продължават да бъдат най-продаваният продукт. И докато дермокозметиката може да се купи така или иначе само от аптека, то масовата козметика също се продава доста добре. Наблюдава се търсене на по-висок клас козметика, биохрани, сертифицирани натурални продукти.
В този смисъл конкуренцията в сектора е сериозна, затова и някои аптекарските босове разчитат на специални инструменти за отстраняване на потенциалните съперници в нишата – свои ударни бригади в НАП и регулаторните органи, които да бият по врага с инсценировки и откровени лъжи.

Според информатора от Пловдив точно такъв бил случаят с местния бизнесмен Васил Георгиев Маджаров, собственик на веригата аптеки „36.6“. Както вече писахме, разследващите разполагат с информация за данъчни схеми за милиони, в дъното на които е аптекарският бос.
На този фон е подозрителна сънливостта, налегнала НАП под тепетата относно бизнеса на Маджаров. Кучето е заровено в близостта на милионера до определени данъчни служители, които обслужват по специален начин фирмите на пловдивчанина, твърди инспекторът, ето и дружествата:

Проверка по рама

ВГМ ИНВЕСТИНГ EООД
ФАРМАПРИМ ООД

РОЯЛФАРМАСИ EООД

МАДЖАРОВИНВЕСТ EООД
ФАРМААКТИВ EООД

РВ 2007 EООД

Магазин за Акумулатори

ФАРМАТРЕЙДИНГ EООД
ФАРМАГРУП EООД

ФАРМАТРЕЙД EООД

ВР EООД
Според наличната информация тези фирми се водели на специален отчет и всяка конкуренция, дръзнала да навлезе в сектора на техните бизнес интереси, получавала удар от НАП и регулаторните органи на базата на изфабрикувани данни за нарушения и откровени доноси.

Затова не е случайно, че фирмите на Васил Маджаров са изрядни, а неговите конкуренти ядат бой по всички фронтове. Естествено, протекцията си има цена, която е работа на държавното обвинение да осветли.

Източник: Alarma.bg

Материалът Октопод в Пловдив: Босът на аптеки „36.6“ Васил Маджаров мачка конкурентите с доноси в НАП? (СПИСЪК с фирми под чадър) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ