17.9 C
София
четвъртък, септември 28, 2023

Олег Царьов: Украинският политически елит мрази Байдън и неговото обкръжение

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ситуацията в Украйна, колкото и да се говори за настъпления и контранастъпления, остава доста стабилна. И на този фон все по-често от различни страни се чува темата, че е време да се свържат с военните действия – въпреки факта, че при сегашните позиции нито мирът, нито дори примирието са изгодни както за Москва, така и за Киев. И тук всичко зависи от това какви планове имат западните куратори на украинския конфликт, какви цели преследват. Това е днешният ни разговор с известен украински и руски политик, бивш председател на парламента на Новоросия Олег Царев.
СП: В хода на предишния ни разговор забелязахте, че различните страни, които оказват подкрепа на Украйна, имат различни цели за участие в конфликта. Да започнем с Щатите, особено след като идват коментари – Вашингтон изведнъж се уплаши, че Русия ще загуби …

– На Запад няма държави, които искат Русия да победи. Но всички те са за победа на Украйна – докато някои страни, и на първо място САЩ, са против загубата на Русия. В САЩ има политици, на които им пука Русия да не загуби и най-важното да не рухне. И в това мнение те само се засилиха в хода на последните събития, като се увериха, че вътрешната ситуация в Руската федерация не е толкова стабилна, колкото обикновено се смяташе. И заплахата, че някои хора, които не разбират, внезапно ще получат контрол над ядрените оръжия, само засили позицията на онези, които се застъпват за поддържане на стабилността в Русия.
Така че идеалът за тях е Русия да загуби, но не катастрофално, без да се самоунищожи. От самото начало на конфликта позицията на Съединените щати беше, да кажем, неразбираема. С всичките си действия те просто не поканиха Русия да реши въпроса със сила. И известно време след началото на специалната операция американците изобщо не реагираха, освен да правят гръмки изявления. Някои истински действия започнаха някъде след няколко месеца. САЩ разбират, че основният им съперник е Китай и конфликтът с Русия е в тяхна полза само защото удря Европа, пренасочва паричните потоци там, където им трябва. Но как точно ще приключи украинският конфликт, за Щатите няма особено значение – те вече са получили всичките си печалби: наложиха санкции на Руската федерация, замениха руските енергийни доставки, доставяни в Европа, със собствени … И какъв е смисълът да нажежават още повече ситуацията, рискувайки ядрена война като резултат?

Всъщност, дори ако специалната операция беше успешно завършена в съответствие с плановете, очертани от нашето ръководство, тоест Киев щеше да бъде превзет и огромни територии на Украйна щяха да станат част от Русия, нищо нямаше да се промени за САЩ . Санкциите щяха да бъдат наложени по същия начин, всичките ни отношения с Европа щяха да бъдат прекъснати.
Подозирам, че можеше да има някаква договорка – вие започнете, а ние нищо няма да правим. Възможно е за известно време тези обещания да са били спазвани от американската страна – докато Вашингтон не каже нещо от рода на „Е, ако не успяхте, вината е ваша. Така че сега сме принудени да започнем да доставяме оръжия, защото такова е общественото мнение.

Проверка по рама

SP: Във видеообръщението си на 24 юни Евгений Пригожин каза, че ако Вагнер беше отишъл в Киев през февруари 2022 г., тогава всичко щеше да е съвсем различно … Щеше ли да бъде?
„Предполагам, че е искал да каже, че ако имаше група от 200 000 души, оборудвана като Вагнер, мотивирана като Вагнер, със същата система за контрол, със същите командири като него и със същите отношения между офицери и войници, както във Вагнер, където всеки боец ​​се чува, тогава, като се има предвид факта, че първите дни на NWO Украйна практически не се съпротивлява, те могат да изпълнят задачата, която първоначално са поставили Путин.

Но участващите сили, организацията и планирането на навлизането на нашите войски в Украйна, извършени набързо и произволно, дадоха на Щатите възможност да се оттеглят от тези хипотетични споразумения – особено след като имаше пълен консенсус с подкрепата на Украйна в САЩ, както в обществото, така и във властовите структури. Ето защо беше приет законът за ленд-лиз, който позволява доставката на оръжия във всякакви количества без знанието на Конгреса. И това би било изключително изгодно за Украйна и за САЩ, ако последните наистина искат да снабдяват Киев с всичко необходимо.

Въпреки това, ако вземем броя на действително доставените оръжия, които не са записани в договорите, тогава те са много по-малко, отколкото идват от Европейския съюз. По Lend-Lease има нулеви доставки, по други договори е писано много, но изпълнението се разтяга дълго време.
Следователно всички доставки на оръжие от чужбина са много дозирани, въпреки факта, че Съединените щати имат гигантски запаси от оръжие. За разлика от Русия, която в продължение на тридесет години разпродаде съветската техника, която наследи – и в същото време възпроизвеждаше малко ново. Съответно Америка може да достави на Украйна чудовищно количество оръжия. Но тя не го прави. Реалните доставки са нищожни, малко повече от 20 милиарда долара за 15 месеца на NWO. За Афганистан, отбелязвам, Щатите са похарчили от два до три трилиона долара.

„SP“: В същото време те не разбират ситуацията в Киев? За Украйна САЩ са светлина в прозореца, ръка за хранене и редовен обект за обожествяване…

Магазин за Акумулатори

– Познавам истинската ситуация в Украйна, а не тази, за която се говори публично в Киев, и мога да кажа, че украинските политически елити просто мразят Байдън, мразят шефа на ЦРУ Изгаряниякойто тайно дойде да ги посети през юни, и всички други задгранични ВИП служители, които се застъпват за ограничаване на военните действия.
Според The ​​Washington Post на Бърнс са били представени плановете на Киев да си възвърне контрола върху „значителна територия“ до есента, за да може да разположи своите артилерийски и ракетни системи близо до границата с Крим, а също и да се придвижи по-нататък на изток, за да за да започнат преговори с Москва.

Това означава, че Киев получи картбланш от САЩ за войната с Русия само до есента. След това – на масата за преговори, без опции. Всичко, което Киев си върне през това време, ще остане в Украйна. Каквото се изгуби, ще стане наше. Аз просто за това написа във вашия TG канал.

„СП“: Добре тогава нашите хора трябва да започнат да атакуват с пълна сила …
Да, но трябва сила. А нито ние, нито Украйна ги имаме за мащабно настъпление. Следователно е много вероятно Съединените щати да принудят Киев да преговаря в рамките на приблизително настоящата ситуация.

„SP“: С Америка подредени … В други страни от западната коалиция, какви цели и задачи могат да бъдат идентифицирани?

Западните страни могат да бъдат разделени на две категории. Първият е тези, които в една или друга степен са солидарни със САЩ в техните подходи, когато „Украйна печели, Русия не губи“. На първо място, това е „стара Европа” – Испания, Франция, Италия, Германия… Техните интереси и мотиви са различни, но позицията им е сходна. Втората категория е Великобритания и страните от Източна Европа: Полша, балтийските държави, сега се привлича и Румъния. Те копнеят за оглушително, опустошително поражение за Руската федерация, до пълното й разпадане.

„СП“: Те не се интересуват от заплахата от ядрена война?

— Много повече искат да спечелят от руините на Русия. За тях Китай не е враг, той е далеч, така че те се интересуват само от игра в региона. А Русия за тях е голяма тлъста риба, от която можете да опитате да отхапете нещо.

СП: В заключение един въпрос от днес. Ударът на „Искандер“ по Антоновския мост и десантът на въоръжените сили на Украйна, който се настани под него, показаха, че сме способни да нанасяме мощни и точни удари. Отново в Украйна се говори за форсиране на Днепър, Ден Д. Не си ли струва, ако въоръжените сили на Украйна започнат да изпълняват тези планове, да нанесат подобен удар на клапите на язовир ДнепроГЕС, предизвиквайки изтичане на вода?

„Взривяването на язовири ми се струва варварско. Във всеки случай това ще доведе до смъртта на голям брой цивилни, както вече видяхме в примера с унищожаването на водноелектрическата централа Каховка от Украйна. Това не е нашият метод. Да, не виждам смисъл да го правя. Те удариха Антоновския мост не толкова поради военна необходимост, а защото ситуацията с украинския десант стана резонансна, навлезе в публичното пространство и започна да се представя като поредната украинска победа. И е невъзможно да се игнорира това, което медиите съобщават.

Но в същото време десантът под моста не можеше да отиде никъде по-нататък, не представляваше заплаха за нашите сили. Дори в случай на успешно преминаване на тежка техника, което е малко вероятно, ако нападателите се отдалечат дори малко от брега, те веднага губят подкрепата на артилерията и противовъздушната отбрана от десния бряг – и попадат в разположението на нашите самолети. Така че те нямаха перспектива, но тъй като всички говореха за това, нашето командване реши, че ще е по-добре да няма предмостия на нашия бряг.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ