9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

Опасни признаци за високо кръвно

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Олга Фролова, кардиолог и терапевт в медицинската служба SberHealth, разкри опасните признаци на високо кръвно налягане при здрави хора. 
На първо място, експертът каза, че при хипертония (състояние, при което артериите са постоянно изложени на прекомерно високо кръвно налягане), хората често се оплакват от усещане за топлина, тежест в главата или болка. В допълнение, зачервяването на лицето и усещането за „мушици“ пред очите могат да бъдат чести симптоми на високо кръвно налягане.

Според Фролова, правилното хранене ще помогне за намаляване на риска от развитие на хипертония (сериозно патологично състояние, което значително увеличава риска от развитие на заболявания на сърдечно-съдовата система, мозъка, бъбреците и други заболявания).
Затова специалистът съветва да се ограничи приема на сол, захар и животински мазнини. Освен това лекарят препоръчва да се избягва пушенето и пиенето на алкохол. 

„Редовното измерване на налягането ви позволява да изключите вторична хипертония в млада възраст, когато има определена причина, която причинява скокове на налягането. Това състояние изисква диагностично търсене, така че ако сте записали високи стойности на налягането в млада възраст, тоест над 140 на 90 mm Hg, тогава е много важно да се консултирате с лекар навреме“, заключи лекарят./Zdrave.to
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ