17.9 C
София
четвъртък, септември 28, 2023

Операция като по учебник в „Хил клиник“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Почти всички мъже след определена възраст започват да изпитват проблеми с уринирането. Най-съвременната научна теория е, че това е следствие от стареенето на тъканите и е почти неизбежно. След 50-60-годишнината на мъжа ехографски може да се потвърди увеличение на простатата при повече от половината от популацията, а с напредване на годините този феномен е дори по-чест.
Самолечението при ДПХ (доброкачествена простатна хиперплазия) не е препоръчително.

Хаотичният прием на медикаменти или хранителни добавки в най-добрия случай няма да е ефективно, а в най-лошия – може да увреди организма. Наскоро в операционната на “Хил клиник” д-р Георги Георгиев, д.м., успява по безкръвен начин да отстрани огромна простатна жлеза, над 250 cm3 и силно увеличен среден дял.

Представете си обема на органа, който надхвърля размерите на едра ябълка, при норма на простатата 20 см3. Допълнително е установен трабекулизиран пикочен мехур. При такава ситуация мъките на мъжа са постоянни, а симптоматиката – тежка. Многократните позиви не донасят облекчение, а струята е слаба и накъсана. Нощният сън е неспокоен и често се налага посещението на тоалетна. Състоянието се влошава с времето.
и във Фейсбук/media/source/202309/1693570977_371524863_735843585014863_8726491707807916596_n.jpg“ title=“undefined“>

Благодарение на специалния метод, който д-р Георгиев използва – ен блок Холмиум енуклеация, 82-годишният пациент получил бързо и елегантно решение на проблема си. При лазерната енуклеация органът се отделя от капсулата, бива морселизиран в пикочния мехур и безпрепятствено евакуиран извън тялото.
Цялата процедура протекла бързо и се извършила без нито един разрез, без нужда от шевове и дренажи, зарастване и без риск от следоперативни усложнения. Премахнатата тъкан е 215 cm3, времето на енуклеацията около 45 минути. Звучи почти невероятно. За такава голяма жлеза традиционно се прилага дълга отворена хирургия, с разрез на коремната стена и пълна упойка.

Проверка по рама

За д-р Георгиев и екипа му, д-р Никифорова (анестезиолог), м.с. Докузова, м.с. Георгиева и м.с. Стайкова обаче се оказва възможно да отстрани увеличената тъкан безболезнено, безкръвно, със спинална анестезия. Опитът си казва думата и операцията е извършена толкова бързо, че целият процес е сведен под един час. Лазерът запазва напълно сексуалните функции на пациента, защото манипулацията е нервосъхраняваща.
и във Фейсбук/media/source/202309/1693570977_gxt.jpg“ title=“undefined“>

При този подход е сведен до нула рискът от усложнения като инконтиненция (незадържане на урината), от който се опасяват много пациенти и който е реално последствие на класическата трансуретрална резекция. Избягването на тези нежелани странични ефекти, заедно с факта, че лазерната енергия е изключително щадяща към околната тъкан и не уврежда кръвоносните съдове, прави метода безалтернативен.

Неслучайно д-р Георгиев е известно име в урологичните среди, но също толкова познат и на пациентите, които го избират за 5-а поредна година в класацията “Лекарите, на които вярваме”.
Когато става въпрос за хора в напреднала възраст, с придружаващи заболявания като хипертония, преминали инсулти или диабет, то лазерното лечение на увеличена простата е повече от препоръчително.

Резултатът е връщане на самочувствието от младостта – силна и без прекъсване струя на урината, напълно изпразнен пикочен мехур, постепенно намаляващи нощни ставания. Ако мъжът е имал постоянен катетър, то след енуклеацията той окончателно се премахва.

Магазин за Акумулатори

Следоперативният период е минимален, а болки няма. Още на следващия ден мъжът е изписан след по-малко от 24 часа болничен престой и следва кратко домашно възстановяване.
За консултация с уролог в „Хил клиник“ и запазване на час:  www.hillclinic.cоm, 

02 439 3131 

В момента пълен пакет „Здраве на простатната жлеза“ е намален на 40 лв.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ