България

ОПГ в Новините Днес: Пияният кмет от ГЕРБ Иван Иванов се размина със затвора – не даде кръв за алкохолна проба

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Пияндурникът от ГЕРБ Иван Георгиев, кмет на Ахелой, финтира полицията и не даде кръв за алкохолен тест, въпреки, че бе спипан кьоркютук зад волана, и така се размина със затвора, алармира източник на Новините Днес от морския град.

Законът казва, че шофирането с алкохол в кръвта над 1,2 промила е престъпление. Наказанието е лишаване от свобода от една до три години и глоба от 200 до 1000 лева.

А че гербопитекът е седнал зад волана с много повече, няма и капка съмнение – Иван Георгиев криволичил по пътя и се държал агресивно със спрелите го полицаи.

Незнайно защо с изтъркани номера местните полицаи се оставили да бъдат измамени от пияницата, който е заровен в 16 ч. в събота да „кара ски” зад волана на личния си автомобил, а после до 22 ч. разигравал лекарите, за да изтрезнее достатъчно, преди да се прибере… вкъщи.

Проверка по рама

В събота следобед при извършване на обход в Ахелой служители от РПУ – Поморие забелязали при разминаване автомобил, движещ се криволичещо по пътното платно, управляван от кмета на населеното място – Иван Георгиев от организираната престъпна група ГЕРБ.

Последвали го, подавайки звуков и светлинен сигнал за спиране, но кмета не се подчинил и след кратко преследване автомобила е спрян на улица в Ахелой.

Кметът отказал да предостави документи за самоличност, както и да бъде тестван за употреба на алкохол.

Разбирайки, че ще бъде задържан от полицейските служители, кметът заявил, че има сериозни болки в областта на корема, което наложило отвеждането му в УМБАЛ-Бургас. Първоначално е прегледан от лекар в спешното отделение, след което поискал да го прегледа хирург.

ПИЯНДЕ: Кметът на Ахелой от ГЕРБ Иван Георгиев – арестуван

Назначили са му ехограф, където чакали близо два часа. После прегледалият го хирург заявил, че не открива нищо обезпокоително и поискал да му вземе кръв за пълно изследване.

Магазин за Акумулатори

Кметът рязко оздравял, като отказал всякакви последващи прегледи. Отказал да подпише всички съставени му актове – за неподчинение на полицейско разпореждане и за отказ от тестване за употреба на алкохол, включително и заповедите за задържане.

След като поседял в РПУ – Поморие, около 22.00 ч. гербопитекът е освободен, без да даде кръв за алкохолна проба… Така, вместо пандиз, гербопитекът се размина само с взимане на книжката.

Само в Новините Днес: Видео показва ортака на Бойко – Тодор Попов, пиян и надрусан зад волана на БМВ Х5 за 130 000 лв., да заплашва полицаи (ДАНС нахлу в община Пазарджик + СНИМКИ)

Според закона, който откаже да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол в кръвта и/или с тест за установяване употребата на наркотични вещества се наказва с лишаване от право да управлява МПС за срок от две години и глоба 2000 лв.

В случая обаче става въпрос само за административно санкция, която няма да му попречи да продължи да бъде кмет. Ако бе тестван и се установеше над 1,2 промила алкохол в кръвта, пияндурникът щеше да стане да бъде осъден и мандатът му да бъде предсрочно прекратен. В подобна ситуация преди време попадна и друга партенка на ГЕРБ – кметът на Пазарджик Тодор Попов, заловен пиян и надрусан зад волана.

Материалът ОПГ в Новините Днес: Пияният кмет от ГЕРБ Иван Иванов се размина със затвора – не даде кръв за алкохолна проба е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button