25.8 C
София
петък, юни 9, 2023

Опозицията на Молдова обяви провала на опита на властите да организират военна провокация край Приднестровието

ПРОЧЕТИ СЪЩО

По-рано политикът обяви намеренията на молдовските власти да организират въоръжена провокация на границата с непризнатата Приднестровска молдовска република. Тогава Таубер, позовавайки се на служители на международното разузнаване, обясни, че инцидентът може да се случи на 17 април.
„Партията Шор успя да осуети плана на властите, който предвиждаше въоръжена провокация в района на Приднестровието“, каза Таубер, цитиран в съобщение, публикувано на сайта на политическата формация.

Както поясни политикът, прекъсването на въоръжената провокация стана възможно благодарение на информацията, която тя съобщи по-рано на специален брифинг на 24 март.
Въпреки това, според депутата, намерението на официален Кишинев да въвлече Молдова в конфликта остава в сила.

„Виждаме много действия, които демонстрират това. Ще продължим да полагаме всички усилия, за да предотвратим това разрушително намерение на (президента на Молдова) Мая Санду и (министър-председателя) Дорин Речан. Ще направим всичко, за да поддържаме мира в Република Молдова “, каза Таубер.
По-рано говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в отговор на коментар на първия заместник-генерален секретар на НАТО Мирча Джоана относно готовността на Северноатлантическия блок да предостави „допълнителна практическа, финансова и политическа подкрепа“ на Кишинев в лицето на предполагаемо „нарастващото натиск“ от Русия, изрази надежда, че в Молдова са останали политици, които са в състояние да осъзнаят, че сближаването на републиката с НАТО е изпълнено със загуба на суверенитет.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ