1.1 C
София
вторник, януари 31, 2023

Осъдиха Плъха №2, обрал дома на д-р Иван Димитров, след което заспал

ПРОЧЕТИ СЪЩО

26 месеца затвор. Това е окончателната присъда за 37-годишния апаш, който опита да обере дома на д-р Иван Димитров в Пловдив. Решението на окръжните магистрати е от днес и не подлежи на обжалване.
Апашът стана известен с прякора „Плъха 2“, предвид че преди него Жоро Джевизов – Плъха също опита да краде от медика. Тогава д-р Димитров използва пистолет и рани смъртоносно крадеца. В края на ноември миналата година, домът на доктора бе атакуван за втори път. Този път случката е по-скоро комедийна, отколкото трагична.

Крадецът се наливал с алкохол през целия ден. Когато вечерта на 29 ноември д-р Иван Димитров, съпругата и децата му излезли на разходка, той решил да проникне в дома случайно. Пътят му минавал оттам, а и видял, че в къщата нищо не свети и че най-вероятно няма никой. Влезнал в двора, огледал се наоколо и видял, че има прозорец на приземния етаж на къщата. Спрял се до него и започнал с ръка и рамо да блъска по поставения на него комарник. Накрая успял да отвори прозореца и осветил помещението. Внимателно огледал какви налични вещи имало вътре. След това отново се разходил из двора. Спрял се до намиращата се беседка в двора и започнал да оглежда вещите, поставени върху масата. Взел ключ за лек автомобил, дистанционно за врата, ключодържател с форма на куче, секретни ключове и парфюм.
След това се върнал до приземния етаж на къщата и проникнал през прозореца, на който бил премахнал комарника. Светнал лампата и огледал. Вътре имало много и различни вещи, сред които чували и бутилки с алкохол. Апашът взел един черен чувал и започнал да го пълни с бутилки с алкохол. Прибирал вътре каквото му видят очите – уиски, узо, вино, водка и т.н. Изнесъл чувала с бутилките на двора, пред прозореца на приземния етаж и го оставил на земята, за да е готов после да го изнесе. След това се върнал отново в помещението. Понеже бил употребил доста алкохол, бил замаян, седнал на стълбите вътре в приземния етаж и заспал.

По това време д-р Иван Димитров и семейството му се прибрали от разходка. Видели, че свети, както и че има откачен комарник. Съпругата на доктора погледнала вътре и видяла как проникналия в дома им спи. Веднага подала сигнал на тел. 112. Димитров пък уведомил охранителната фирма.
Униформените заварили крадеца полегнал на стълбите. Той ги видял и се опитал да стане. Започнал да повтаря, че искал само да си полегне и че нищо лошо не бил направил. Полицейските служители видели, че джобовете му са пълни с предмети, съобщава „Марица“. Веднага му сложили белезници и го отвели от дома. От прокуратурата му повдигнали обвинение. Магистратите от Районния съд му определили наказание от 2 години и 2 месеца затвор предвид предишните му прояви. Днес Окръжният съд потвърдил решението и присъдата вече е окончателна.

Проверка по рама

Криминално

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

More articles

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ