28.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

Оставката на Корнелия в Novinite-Dnes.eu: „Другари, изборите са катастрофа” (ДОКУМЕНТЪТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Единствено в Novinite-Dnes.eu – вижте ръчно написания от Корнелия Нинова документ, с който подава оставката си като лидер на БСП, както и на цялото изпълнително бюро. Аргументът – катастрофалните за Столетницата резултати от изборите на 9 юни.

Оригиналният документ бе предоставен на Novinite-Dnes.eu директно от централата на „Позитано 20”.

На този фон Корнелия Нинова вчера подаде оставката и на цялото Изпълнително бюро на БСП. Днес всички заместник-председатели, членове на Изпълнителното бюро, са в оставка и предстоят нови процеси в партията, които трябва да я изчистят още повече“. Това съобщи пред БНТ Георги Свиленски от БСП, който застава начело на парламентарната група на БСП.

Вчера и част от изпълнителното бюро, които според мен досега са ръководили партията, се присъединиха към искащите извънреден пленум и свикаха и те пленум в 11 ч. Със сигурност знам за тримата зам.-председатели Атанас Зафиров, Кристиян Вигенин, Владимир Москов и Борислав Гуцанов“, каза Свиленски.

„Първоначално тя пое отговорност, като смяташе, че има хора до нея, които могат да продължат, да преведат партията в този тежък момент“, допълни той.

Проверка по рама

Днес Националният съвет на БСП се събира в партийната централа, за да приеме заместник на подалата оставка Корнелия Нинова и да насрочи пълен цикъл отчети и избори в партията.

Материалът Оставката на Корнелия в Novinite-Dnes.eu: „Другари, изборите са катастрофа” (ДОКУМЕНТЪТ) е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ