1.1 C
София
вторник, януари 31, 2023

Оставят зад решетките „фермера“, кътал коноп под аквариуми в Бяла Слатина

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Районен съд – Бяла Слатина постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.Т. от същия град. Той е привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина за отглеждането на голям брой растения от рода на конопа – 42 броя.
Припомняме, че модерната наркооранжерия бе разкрита миналата седмица. След получена оперативна информация е било извършено претърсване в къща в центъра на Бяла Слатина, собственост на 40-годишния мъж. При обиска служители от отдел „Криминална полиция“ към областната дирекция на МВР във Враца са открили добре изградена водно-техническа система, направена за отглеждането на декоративни рибки. Под големия аквариум, източвайки водата, униформените установили добре камофлиран вход за 3 помещения под земята с обща площ от 15 кв. м. В тях е била изградена модерна лаборатория за отглеждане на канабис. Тя била оборудвана с лампи, вентилационна система и датчици, които да регулират влагата, температурата, топлината и светлината в помещенията. Ченгетата са открили 42 саксии с 42 растения канабис, които били с височина между 40 и 50 см.

При постановяването на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ Районен съд – Бяла Слатина прие, че е налице обосновано предположение за съпричастността на обвиняемия към деянието, в което е обвинен, както и че съществува реална опасност той да извърши престъпление.
Определението на Районен съд – Бяла Слатина може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Окръжен съд – Враца.

Криминално

Новините Днес
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

More articles

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ