9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

ОСВЕТЛЕН: Ето го Благой Андонов, пребит от олигарха Велико Желев

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Благой Андонов, който разтърси държавата с обвинения рекет и побой срещу бизнесмена Велико Желев и първо бе осветлен от Новините Днес, се оказа от Петрич. Баща му работи в местното ВиК, а петричани познават семейството му като добро и почтено. Кое обаче е накарало Андонов да се обяви срещу работодателя си, това се питат хората в южния град, които познават Андонов, пише Struma.com.
Работил в петричка фирма, Андонов се ползвал с авторитета на доказано талантлив инженер, който бил забелязан от „Хидрострой“ на Велико Желев. От фирмата го поканили да работи при тях, при това на отговорна шефска длъжност, като му осигурили многократно по-високо възнаграждение от това, което получавал в Петрич. Така преди около 5-6 години той започнал работа в мощната  „Хидрострой“.

Само в Новините Днес: Велико Желев арестуван след побой над Благой Андонов – счупил му носа да подпише измислен дълг за 80 000 лева

Идвал в Петрич с луксозни служебни автомобили, казват, че имал фирма във фирмата, която работила като подизпълнител на поръчки на „Хидрострой“, т. е ползвал е всякакви екстри като добър и надежден специалист.
Потрес в Новините Днес: Велико Желев грее с филъри и ботокс като фолкпевица (тунингите на олигарха от ГЕРБ + СНИМКИ)

Изведнъж Благой Андонов изригна и пусна бомбата, че е бил бит и изнудван от бизнесмена Желев да подпише дълг от 68 000 лева. Това обвинение костваше ареста на бизнесмена и гаранция от 20 000 лева, за да излезе на свобода. Желев категорично отрича обвиненията „Това е повече от смешно. Той е откраднал много повече пари” и го обвини в сериозни злоупотреби.

ТОВА ЛИ Е СХЕМАТА? „Арестът“ на Велико Желев всъщност е спасяване на олигарха

„Когато се разделихме, бяхме в моя кабинет. Поканихме всички хора, които бяха в офиса в съседната зала и излязохме заедно, без да има напрежение.
Пред колегите той каза защо напуска – защото злоупотребил с пари”, тръди олигархът на ГЕРБ. Къде е истината предстои да се изяснява. Петричани обаче цъкат с език и се чудят – откъде смелост у Благой Андонов да скочи срещу един от най-могъщите хора около Бойко Борисов, при това с такива сериозни обвинения?

Проверка по рама

Материалът ОСВЕТЛЕН: Ето го Благой Андонов, пребит от олигарха Велико Желев е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ