2.6 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

Осветлен от Новините Днес: Кметът с 5 апартамента на Слънчака и 2,5 млн. приход за година саботира властта

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Изританият от властта в Стамболийски милионер Георги Мараджиев, уличен от Новините Днес в редица криминални схеми, докато бе кмет, саботира цялостното функциониране на града край Пловдив.
Наглият Мараджиев се оказа собственик на 5 апартамента на морето, придобити по време на мандата му. Имотите са в „Слънчев бряг“, като три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един – на малолетна внучка.

Освен многото си имоти изхвърленият от властта тарикат декларирал 2,5 млн. лв. лични приходи само за… година, а сега, очевидно бесен, че е извън „софрата“, започнал да саботира местната власт.
По-рано днес новият кмет на община Стамболийски Петър Неделев съобщи, че само за седмица преди встъпването му в длъжност са напуснали 56 общински служители.

Прокуратурата: Георги Мараджиев в килия за кражби с обществени поръчки

„Община Стамболийски е била умишлена жертва на режисиран саботаж. Негов изпълнител е лицето, временно изпълняващ кметските правомощия за периода на предизборна кампания“, добави още той.
„В седмицата между първи и втори тур 18 служители от общинското БКС са подали документи за напускане, а останалите 38 са в общинската администрация. Всички те са напуснали, като са се възползвали от условия в Кодекса на труда и са получили веднага по 6 брутни заплати“, уточни Неделев.

Проверка по рама

„С тези абсолютно неоправдани действия общинската хазна за броени дни е ощетена с над 3,2 милиона лева. Извън финансовата щета, която буквално занулява касата на общината ни, тези силови и масови напускания парализират работата на цели ресори в общината“, подчерта кметът.
Петър Неделев обвинява за саботажа своя предшественик Георги Мараджиев, и декларира, че няма да допусне блокиране на дейности в общината и започва проверка.

Материалът Осветлен от Новините Днес: Кметът с 5 апартамента на Слънчака и 2,5 млн. приход за година саботира властта е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ