18.3 C
София
събота, септември 23, 2023

Отцеубийци: Кирчо и Кокорчо свалят Румен Радев

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Продължаваме промяната“ се заканиха на президента Румен Радев с процедура по импийчмънт и отстраняване, ако продължи да бъде „разединител“, според партийната схизма на Кирчо и Кокорчо, които се навряха във властта именно заради държавния глава.
„Всеки един политик в България, независимо на какъв пост е, трябва да знае, че във всеки един момент може да бъде свален, ако не изпълнява функциите, за които е назначен“, обяви един от ключовите депутати на кокорчовчците Венко Сабрутев в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS. По думите му България има опит със сваляне на правителство, но не и с отстраняването на президенти и кметове.

„Ако той продължава да бъде разединител на нацията, а не обединител, ако продължава да играе на ниво партии, на ниво интереси, а не на ниво обединяване на нацията, то според мен няма друг изход освен инициирането на процедура по импийчмънт“, посочи Сабрутев.
„Демократична България“ обяви курс към импийчмънт на Радев

Демократична България“ обяви курс към импийчмънт и сваляне от поста на президента Румен Радев. Това стана ясно от изявления на съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов  в предаването „Панорама“ на БНТ.
„Президентът трябва да излезе от ролята си на черна станция и да влезе в ролята си, дадена от конституцията – обединител на нацията. Разбираме, че му е много трудно да приеме факта, че той вече няма еднолично управление на страната“, каза Венко Сабрутев.

Проверка по рама

„Само за две седмици редовното правителство разработи държавен бюджет. Нещо, което за 10 месеца служебния кабинет не направи. От дупка в размер на милиарди 200 милиона, наследена от служебния кабинет, редовното правителство на академик Денков изкара държавата на плюс 200 милиона“, коментира той.
В България вече не може да се говори по две теми: за монархия и за президентска република. Никой не ги е забранил, но най-заинтересованите от тях ги превърнаха в табу.   Докато Симеон Сакскобургготски не се възкачи на премиерския пост през 2001 г.

По отношение на преминаването на пристанище „Росенец“ в ръцете на държавата Сабрутев коментира: „България си върна още една външна граница. Това се случи миналата седмица в Народното събрание. Защо сега? Истината е, че януари месец тази година НС взе аналогично решение, което задължи служебния кабинет в едномесечен срок, след консултации с Европейската комисия, тази концесия да бъде прекратена”.

По думите му тя не е изгодна за страната ни: „България няма абсолютно никакъв контрол върху това какви танкери, какви количества горива, нефт, влизат у нас“. „Ние не искаме национализация, искаме да си върнем границата, не желаем тази критична инфраструктура да започне да работи за България“, подчерта още той.
На въпрос дали има опасност рафинерията да обжалва това решение, той допълни: „Има европейска директива, има решение на Народното събрание, дори да бъде обжалвано, то няма как да бъде отменено“.

„Да върнеш държавна собственост на държавата е национален интерес, но да защитаваш интересите на част на руска компания, това вече е корпоративен интерес”. Така Сабрутев коментира изказването на президента Румен Радев, че решението е в резултат на корпоративни апетити или кризисен пиар. Той подчерта, че единственото нефтено пристанище на България е отдадено на цената на няколко магазина в мола.

Магазин за Акумулатори

Калоян Методиев: Президентът има маниакална страст и желание за управление чрез служебни кабинети
Президентът Румен Радев има маниакална страст и желание за управление чрез служебни кабинети. Няма правителство, програма, идейна група, която да не бъде разбивана отвътре и инженерстване от страна на президентството. Това обяви политологът Калоян Методиев по NOVA NEWS. Самият Методиев беше началник на кабинета на Радев, но го напусна. После стана началник на кабинета на министъра на икономиката Корнелия Нинова в редовното правителство на Кирил Петков.

„Президентът може да е в един момент краен евроатлантик, а в друг – русофил. Той винаги ще е обратното, на това, което може да стои на пътя му към властта. Радев четеше от листчета и се оплете пред Зеленски, когато излезе от предварителния си сценарий, беше смачкан.

Предполагам, че сега ще се опита да направи пак по-рязък ход и да се изкара евроатлантик. Цялата инфраструктура на служебния кабинет в момента се е прицелила в местната власт, за да се изгради база за партия или да разклати държавата“, коментира той.
По думите му в момента патриотизмът е изкривен, а има и вкопчване в миналото. „Епитетите в политиката няма да спрат. Борисов и Радев вече не говорят един срещу друг, двамата са се концентрирали да ликвидират ПП, но те вече сами го направиха, влизайки в коалиция с ГЕРБ“, заяви политологът.

Материалът Отцеубийци: Кирчо и Кокорчо свалят Румен Радев е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ