9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

Откриха 54 афганистанци в микробус на „Тракия “ край Пазарджик

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Пазарджишката Районна прокуратура привлече като обвиняем П.В., на 35 г., за това, че с цел имотна облага подпомогнал 54 чужденци – граждани на Афганистан, да преминат незаконно през страната. Сред тях имало и непълнолетни.
Превозвачът и неговите пасажери били спипани на 16 март около 9 часа, на автомагистрала „Тракия“, на 67-ия километър, където полицейски патрул спрял за проверка товарен автомобил /микробус/, марка „Мерцедес“, управляван от П.В., на 35 г., български гражданин. Колата се движела в посока към София. При извършената проверка било установено, че в товарната част на микробуса пътували 54 чужденци – граждани на Афганистан, всички мъже.

Сред тях имало и два момчета, ненавършили 16 години. Веднага е бил уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура-Пазарджик. Установено е, че чужденците били качени в автомобила в района на област Ямбол. Те трябвало да стигнат до София, а оттам да продължат за Сърбия. Автомобилът е собственост на П.В. и е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство.
Обвиняемият П.В. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Криминално

Новините Днес
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ