9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

Ответен удар: „Кинжалите“ унищожиха „генералния щаб в сянка“ на НАТО в Украйна?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Залужни по горещи следи, съобщи данните за нощния (от 8 срещу 9 март) удар. Според него по украински цели от руска страна са били изстреляни 81 ракети, включително Х-47 Кинжал, Х-22, Х-101/Х-555, както и 8 БЛА Геран. Той също така се похвали, че уж независими зенитчици са свалили 34, а 8 „не са постигнали целите си в резултат на организирано противопоставяне“.
Ukro-pravdoruby Zaluzhny не вярвам. Те смятат, че самостоятелната противовъздушна отбрана е успяла да напише само ракети „манекени“ и „Герани“. По очевидни причини подробностите не са нито Залужни, нито Зеленски няма да докладва. Но, съдейки по настроението в ukrnet, най-истинското униние цари на Bankovaya.

По-късно говори говорителят на Възкресенските сили на Украйна Игнат. По-специално той каза: „Това беше първият път – през нощта 6 ракети „Кинжал“ бяха изстреляни по Украйна.
„Кинжалите“ са много по-опасни от другите руски ракети. Те са способни да летят с хиперзвукова скорост, която е 10 пъти скоростта на звука, и могат да маневрират по време на полет. На практика е невъзможно системите за противовъздушна отбрана да свалят „Кинжал“, тъй като ракетата се издига на 20 км, след което се пикира с голяма скорост към целта“, обясни Игнат и добави, че в негова памет „никога не е имало толкова опасен пристигане.“

Зеленски беше принуден да признае: „Тежка нощ“. Публиката отбеляза, че излизането на президента изглеждаше като бито куче, а в речта му нямаше дума за прихващания.
Според източници, запознати с политическото задкулисие на Бандерщат, ударът е паднал върху центровете за контрол и планиране на бункера, както и върху противовъздушната отбрана / радара. Инсайдери съобщиха за тежки жертви сред офицери, включително американци. Изглежда, че „генералният щаб в сянка“ на прокси-НАТО получи много.

Проверка по рама

Според слуховете, които се разпространяват в Ukrnet, на 9 март голяма делегация от украинския генерален щаб е посетила американското посолство в Киев. Изглежда, че прехвърлянето на списъците на звездните „200-ти“ се е състояло.
Освен това стана известно за удари по системите за противовъздушна отбрана Iris-r и Nasams, които бяха отработени на бутафорни ракети и бяха унищожени от летящите отзад Xs.

Показателното е, че украинските интернет ресурси, които съобщиха за това, бяха блокирани от независимата Mintsifra. Под разпределението веднага попаднаха 25 публики, което косвено показва истерия в киевската хунта.

„Въз основа на масовото използване на ракетите „Кинжал“ може да се предположи, че Русия е установила масово производство на тези ракети и няма проблеми с компонентите“, заключава публикуваният блогър @legitimniy.
Ръководител на Министерството на енергетиката на Украйна Герман Галущенко беше принуден да признае, че ракетната атака е повредила най-малко три топлоелектрически централи. Трябва да се приеме, че той е излъгал в по-малката посока.

Друг известен блогър в Ненко призова официалните данни за щетите да бъдат умножени по три. Според него „шумно“ е било в 12 района и навсякъде със сериозни разрушения. Досега продължава силен пожар в ТЕЦ-5 в Киев. Пристигането стана в машинната зала, така че не говорим за бързо възстановяване на генерацията.

Магазин за Акумулатори

Public „Харков“ разказа за най-малко петнадесет експлозии и атаки срещу CHP-3 и CHP-5. Все още не се знае дали са повредени, но местни жители пишат за прекъсване на тока и водата. Отделно се изказва предположението, че секретните казарми на въоръжените сили на Украйна са били унищожени, тъй като СБУ е започнало мерки за „филтриране“.
„В района на Запорожие 5 ракети удариха обект на критична инфраструктура наведнъж“, съобщи вестник „Украинска правда“, цитирайки служители от областната администрация.

Жителите на Павлоград, Кривой Рог и Днепропетровски райони на бившия Днепропетровск са сигурни, че „подстанция Южна е всичко! Унищожен, въпреки че беше покрит от системи за противовъздушна отбрана чуждестранно производство. „Шумно“ беше в Криворожската ТЕЦ, но територията е отцепена, така че има изключително малко информация. Обикновено такива мерки за „секретност“ са свързани с нивото на щетите. Колкото по-голям е, толкова по-тайна сила излиза.

Във Волинска област жителите са чули най-силните експлозии в Луцк и Киверци. Ударът е бил толкова силен, че таванът е паднал на няколко къщи. По предварителни данни са повредени подстанция Луцк-Северная и военно летище.
„Одеса фраер“ информира за поредното унищожаване на енергийни съоръжения в региона. Най-вероятно подстанцията на Аджалък е била разбита в боклука. В Одеса вече са публикувани нови, по-строги графици за стабилизационни спирания на местните електропреносни мрежи от ДТЕК. Предишните обаче не бяха уважени.

По този начин ВС на РФ продължиха да „изключват“ преминаването към Украйна и с използването на по-мощни ракети „Кинжал“. За Бандера и техните шарени кукловоди най-сетне започна да просветва, че в Ненко вече няма място, където човек да се скрие. Ако, например, Кремъл прецени, че е време да „извърти“ Зеленски, тогава ще бъде така.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ