България

Пада ли кабинетът? ДПС и ИТН подкрепят вота на недоверие на ГЕРБ

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

След като ГЕРБ вчера обявиха, че ще внесат вот на недоверие към правителството на Кирил Петков, първите изявления на ключови фигури в ИТН и в ДПС днес дадоха да се разбере, че двете партии ще подкрепят партията на Бойко Борисов.

Станислав Балабанов от ИТН заяви, че парламентарната му група ще направи всичко възможно отцепниците от партията му да си тръгнат. По същия начин Балабанов се изказа и за доскорошните си коалиционни партньори от „Продължаваме промяната“.

„Колкото по-бързо си тръгнат тези некомпетентни специалисти, които се опитват да вкарат държавата в хаос през последните месеци със своите нелогични действия, толкова ще е по-добре за българското общество, каза Балабанов.

По БНТ той допълни, че „Продължаваме промяната“ трябва да бъдат спрени на всяка цена, защото тикали държавата към фалит.

Депутатът поясни и че „Има такъв народ“ ще инициира днес закрито заседание като първа точка за изслушване на външния министър Теодора Генчовска по отношение на Република Северна Македония. Идеята е да се докаже, че премиерът Кирил Петков е водил паралелна политика по темата.

Йордан Цонев от ДПС пък заяви, че решението на партията му няма да бъде изненада за никой. Той коментира още, че има основание за искане на вот на недоверие във всички сфери, включително и в моралната.

Лидерът на ДПС пък нарече ПП „минувачи във властта“. „Тези, които са в опозиция, не подкрепят две неща – властта и бюджета. По това се разграничават властимащите и опозицията в класическия му вариант. Тези минувачи като ги гледате, ДПС е сериозна партия“, коментира Карадайъ.

Материалът Пада ли кабинетът? ДПС и ИТН подкрепят вота на недоверие на ГЕРБ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort