20.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

Пак беда: Нова война раздира ПП – Даниел Лорер изпада от парламента

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Нова драма разкъсва „Продължаваме промяната“ след провала на изборите, научи „Филтър“ редиците на псевдопартията. Напрежението е между изпадналия в изолация Даниел Лорер и комичния политик Николай Денков, който е любимецът на вождовете на брокерската формация Кирил Петков и Асен Василев.

Бившият премиер е новият едноличен шеф на парламентарната група на ПП-ДБ. Зам.-председатели са други 4-ма, като двама са от ПП и двама от ДБ.

Даниел Лорер не е сред тях и е сам член на групата. Варненецът имал остри разговори с Просто Киро още преди две седмици заради толерирането на Денков за негова сметка.

„Лорер не участва в последното редовно правителство, на което Денков беше премиер. След това управление загубихме над 300 хиляди гласа. Въпреки това Кирил и Асен го налагат като лице на партията. Изказва се от трибуната и дава интервюта. Даниел е изтикан на заден план“, твърдят привържениците на Лорер.

Напористият жълтопаветник няколко пъти се размина с висок пост в държавата след престоя в Министерския съвет през 2022 г. Не успя да влезе в кабинета на сглобката, размина се с поста на еврокомисар, Ицо Хазарта и Радан Кънев го изместиха надолу в евролистата, а съпругата му беше отзована от поста в Европейската централна банка. Позициите му в партията отслабват все повече, а подозренията на лидерите, че ще играе за политическите им противници в парламента, се засипват.

Проверка по рама

Заради напрежението Лорер все по-рядко участвал в работата на парламентарната група и опонирал на Денков, Кирил Петков и Асен Василев при всяка възможност.

В редиците на „Продължаваме промяната“ се говори, че партията и коалиционните ѝ партньори от „Демократична България“ се готвят за нови предсрочни избори, на които Лорер може да отпадне от листите. Със сигурност недоразумението Николай Денков отново ще бъде предлаган за високи постове, включително и за премиер.

Материалът Пак беда: Нова война раздира ПП – Даниел Лорер изпада от парламента е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ