България

ПАЛАЧИНКА се обърна? Иван Гешев причака Румен Радев, уреди си среща (СНИМКИ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Главният прокурор Иван Гешев, който вчера отправи публични обвинения в закононарушения срещу вътрешния министър Бойко Рашков, днес се появи в Народното събрание за клетвата на новото правителство и изненадващо потърси среща с президента Румен Радев, което анализатори разчетоха като опит за „обръщане на палачинката”, предаде репортер на Новините Днес.

В кулоарите Гешев отново нападна Рашков, който се очаква след минути да бъде избран и в редовния кабинет на същия пост.

Преди началото на церемонията главният прокурор влезе в официалната ложа, но няколко минути по-късно излезе отново в коридора и пресрещна президента Румен Радев.

Прокурорът поздрави държавния глава за преизбирането му и след това поиска разговор с него „за законодателни и други промени в прокуратурата, които са ваш приоритет“. Радев потвърди, че е готов на разговор. И двамата отказаха коментари след кратката среща на крак.

Проверка по рама

От месеци Радев настоява за смяната на Гешев от поста и реформиране на прокуратурата. Същата задача обявиха сред спешните си приоритети и четирите формации от новата управленска коалиция.

В своята реч бъдещият премиер Кирил Петков също подчерта, че съдебната реформа и борбата с корупцията минават единствено през смяна на главния прокурор. В този момент камерата на БНТ показа Гешев, който изглеждаше като осъден на смърт при прочитане на присъдата.

Материалът ПАЛАЧИНКА се обърна? Иван Гешев причака Румен Радев, уреди си среща (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button