18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

ПЪЛНА ЛУДНИЦА: ПП-ДБ не подкрепя кабинета, само Христо Иванов е „ЗА“

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Само Христо Иванов от ПП-ДБ е подписал коалиционното споразумение с ГЕРБ. Останалите лидери са отказали, което означава, че съществуването на кабинета въобще не е сигурно.

„Споразумението вчера в 18,00 часа беше одобрено от Христо Иванов. След половин час, след като беше вече подписано от г-жа Габриел, останалите лидери от коалицията отказаха да го подпишат“, ксъобщи Рая Назарян от преговорния екип на ГЕРБ след излизане от президентството.

Тя самата го е подписала преди два дни. То е написано заедно от партньорите на основа на меморандума на ПП-ДБ и коалиционното споразумение на ГЕРБ.

На въпрос на каква подкрепа разчита в парламента Габриел отговори: „На всички онези парламентарни групи, които поставят националния интерес над партийния“. „България повече от всякога има нужда от стабилно правителство. За това смятам, че за да предложа състав на правителство съм подходила с отговорност. Давам ясна заявка, че отговорността е споделена“, това каза Мария Габриел, след като върна папка със състав на правителство на президента Румен Радев.

Материалът ПЪЛНА ЛУДНИЦА: ПП-ДБ не подкрепя кабинета, само Христо Иванов е „ЗА“ е публикуван за пръв път на Narod.bg.

Проверка по рамаSource link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ